Actualitate

Ar trebui să investiți în Bitcoin?

Dacă vă întrebați dacă monedele digitale precum Bitcoin sunt produsele financiare ideale pentru a vă investi banii, acest articol vă va fi util. Așadar vă invităm să rămâneți alături de noi în continuare.

Salutat de fani ca o eliberare care perturbă piața și demonizat de critici ca o creație periculoasă, volatilă, Bitcoinul și alte criptomonede nu stau niciodată în afara știrilor financiare pentru mult timp. Pe 16 decembrie 2020, prețul bitcoinului a atins pentru prima dată 20.000 de dolari. La 3 ianuarie 2021, valoarea sa a crescut peste 34.000 de dolari, ceea ce înseamnă că criptomoneda a câștigat aproape 5.000 de dolari în primele zile ale anului 2021. Apoi, pe 9 februarie 2021, valoarea sa a atins pe scurt un nou record record de 48.000 de dolari după producătorul de mașini electrice Tesla a dezvăluit că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari din criptomonedă și s-a angajat să înceapă să o accepte ca plată pentru vehicule.

Experții consideră că salturile recente ale prețului s-au datorat unui val de bani de la investitori instituționali și privați, stimulat de pandemia de coronavirus.

Există o anumită cantitate de mister în jurul Bitcoin și altor criptomonede. Satoshi Nakamoto este pseudonimul folosit de persoana sau persoanele presupuse care au dezvoltat Bitcoin, au creat și implementat software-ul de implementare original al Bitcoin și au conceput prima bază de date blockchain.

Ce este Bitcoin și cum funcționează?

Conceptul de bani digitali precum Bitcoin pe care oamenii îl trimit online nu este atât de complicat în sine – la urma urmei, transferul de bani dintr-un cont bancar online în altul face exact asta. Criptomonedele folosesc tehnologia blockchain – un mod de a trimite date în spațiul cibernetic – pentru a face acest lucru.

Acest lucru aduce unele avantaje: criptomonedele sunt globale, ceea ce înseamnă că au aceeași valoare în fiecare țară. Această caracteristică le face mult mai ușor de transferat de la o persoană la alta de pe glob, fără durerea de cap a cursurilor de schimb.

Investiția în orice are întotdeauna un risc, ceea ce înseamnă că puteți pierde oricând bani, dar marele dezavantaj al criptomonedelor este volatilitatea sa extremă. Au existat, de asemenea, rapoarte că oamenii au fost nevoiți să aștepte pentru a-și scoate banii din cauza acțiunilor tehnice.

Cumpără bitcoin

Volatilitatea extremă este probabil cel mai definitor factor al pieței criptomonedelor. Pentru a pune prețurile bitcoin în terminologia profitului și pierderii din investiții, dacă ați fi investit la începutul anului 2020, ați avea un profit de 300% până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, dacă ați fi investit la începutul anului 2018 și ați vinde la sfârșitul anului în ajunul Anului Nou, ați fi pierdut 73% din bani pe măsură ce prețul bitcoin s-a prăbușit.

Vezi si