Actualitate

Tu cum te încălzești iarna asta?

Modelele de centrale termice pe gaz nu și-au pierdut popularitate nici în prezent printre români, chiar dacă a prețul la combustibilul de acest gen crește permanent. Vezi pe aleroma.ro cele mai cumpărate produse de acest gen.

Oamenii preferă centralele termice pe gaz pentru că au un design atât de compact încât necesită puțin spațiu pentru instalare, iar numeroasele modele de pe piață le oferă posibilitatea de a alege o centrală care să fie potrivită din toate punctele de vedere (cost de achiziție, dimensiuni, formă, performanțe).

Modernizarea unei locuințe și confortul termic

Mai întâi este nevoie de izolarea fațadei și la înlocuirea ferestrelor vechi cu cele termopan. Abia apoi urmează pe listă modernizarea sistemului de încălzire existent sau înlocuirea acestuia.

În vechile case, ne putem întâlni cel mai adesea cu sobe de teracotă sau cu niște calorifere și centrale pe gaz depășite, a căror eficiență a combustiei gazelor nu corespunde standardelor actuale. Performanțele unui astfel de sistem de încălzire sunt mici și nu pot fi sporite prin izolarea locurilor pe unde iese căldura din casă în iernile friguroase. 

DIn fericire există acum multe soluții la îndemână dintre care se poate alege. Ele depind în principal de cerințele imobilului și capacitățile financiare ale proprietarului.

Când vine frigul, dacă stai la casă problema căldurii nu numai că este încă relevantă, ci și extrem de arzătoare din cauza prețurilor ridicate la energie. 

Nici la bloc nu este totul roz. Din contră, putem spune. 

Cea mai comună dilemă cu care se confruntă multe familii care stau la bloc este dacă să scoată bani din bancă și să își achiziționeze o centrală termică personală și să își țină consumul sub control sau să continue să folosească sistemul centralizat de încălzire, care nu necesită o investiție inițială, dar în cele din urmă costă foarte mult pentru că trebuie folosite de multe ori surse suplimentare de încălzire iarna, pentru că nu se furnizează agentul termic la temperatura potrivită.

Cele mai mari dezavantaje ale sistemului centralizat de încălzire

Această soluție este tipică în special pentru asociațiile de locuințe, în special pentru acele clădiri de apartamente care au fost construite în regimul comunist,  pentru că în clădirile noi este posibil să se instaleze propria centrală termică pe gaz.

Totuși, ceea ce nu poate fi reglementat este faptul că aceia ce locuiesc la bloc trebuie să participe la „pierderi”. ( În timpul transportului către apartamente, o parte din căldură este irosită automat și, de asemenea, zonele comune, coridoare și subsoluri, uscătorii, trebuie încălzite într-o oarecare măsură).

Cantitatea de căldură irosită atunci când este transportată într-o clădire de apartamente poate și nu poate ca să fie influențată: referitor la lungimea rețelei de distribuție este dificil să faci ceva (desigur, cu cât este mai lungă, cu atât pierderile sunt mai mari), dar o izolare bună este un factor important de reducere a costurilor.

Încălzirea cu o centrală termică personală pe gaz este foarte populară acum. Motivul este fiabilitate dovedită și prețul relativ scăzut al combustibilului.

Avantajele încălzirii cu o centrală termică pe gaz 

  • Design compact;
  • Versatilitate;
  • Nu e nevoie de spațiu de stocare al combustibilului;
  • Grad ridicat de eficiență datorită tehnologiei de condensare.

Dezavantaje ale încălzirii cu o centrală termică pe gaz 

  • Dependența de gaz și furnizorii săi;
  • Funcționarea cu combustibil fosil neregenerabil;
  • Evoluția imprevizibilă a prețurilor la gaz.

Totuși, chiar și cu aceste neajunsuri, încă este rentabil ca să te încălzești folosind acest sistem.

Aleroma.ro este magazinul online de unde poți achiziționa centrala termică pe gaz cea mai potrivită pentru căminul tău la ora actuală! Nu întârzia, pentru că iarna este mai aproape decât crezi!

 

 

 

Vezi si