Cauciucurile de iarnă sunt mult mai eficiente decât anvelopele de vară dacă temperatura scade sub 7 grade Celsius.
Secretul performanțelor unor cauciucuri de iarnă bune este materialul lor de fabricație (un compus din cauciuc mai moale și mai flexibil, care nu se întărește sub 7 grade Celsius), în modul de proiectare al benzii de rulare, în profilul mai tăiat, mai profund și în aderența mai mare pe care o au în condițiile unui carosabil alunecos.
Lanțurile clasice de zăpadă sunt complicat instalat și incomode la mers. Nu doar că nu ne amintim întotdeauna să le luăm cu noi în călătorie dacă plecăm cu mașina în afara orașului, dar ele reduc considerabil și viteza vehiculului, iar dacă le montăm prost pot deteriora grav anvelopa sau vehiculul. Întotdeauna anvelopele de iarnă sunt o alternativă cu mult superioară la enervantele lanțuri de zăpadă, deși au și ele rolul lor în circulația pe drumurile publice în anotimpul hibernal.
Deși tind să fie un pic mai scumpe decât cauciucurile mixte, aceste anvelope pentru anotimpul friguros sunt recomandate în special șoferilor care călătoresc frecvent în zonele reci și înzăpezite, în special în lunile noiembrie-martie din fiecare an.
Care sunt avantajele anvelopelor de iarnă?
Diferite teste comparative realizate de către companiile producătoare renumite pe plan internațional au arătat cu multă claritate faptul că aceste anvelope de iarnă sunt mult mai eficiente decât cele de vară când temperatura scade sub 7 grade Celsius . Acestea oferă o mai bună capacitate de tracțiune și o aderență mai mare atât pe drumurile umede, înghețate, înzăpezite, precum și pe acelea cu noroi.
Cu o anvelopă de iarnă, distanța de frânare umedă la 80 km / h este cu șase metri mai mică decât cu o anvelopă de vară, în timp ce că în zăpadă la 50 km / h diferența este de 31 de metri. Iată niște metri care fac diferența între moarte și viață de multe ori când conduci mașina pe drumurile României și este foarte frig afară.
Anvelopele de iarnă sunt concepute pentru a facilita conducerea șoferilor chiar și pe cele mai dificile porțiuni ale drumului, unde zăpada se topește instantaneu și transformă trotuarul într-un patinoar plin de apă.
În general, o anvelopă de iarnă vă oferă mai multă liniște sufletească, mai multă siguranță, mai multă performanță și mai mult confort în timpul conducerii pe timp de iarnă.
Dezavantaje ale anvelopelor de iarnă
În mod logic, aceste tipuri de anvelope prezintă și unele dezavantaje pentru șofer. Principalul dintre acestea este, precum vă imaginați, prețul lor, deoarece acestea pot fi cu până la 10 -15% mai scumpe decât în mod normal. Dacă le comanzi însă de la AnveloStar, s-ar putea să le cumperi mai ieftin decât sperai.
Pe de altă parte, din punct de vedere al eficienței și conservării, acestea nu sunt indicate pentru vară, de aceea se recomandă schimbarea acestora atunci când trece sezonul rece. Deci va fi nevoie de un spațiu de depozitare corespunzător.
Ca multe alte materiale, în condiții de temperatură extremă, cauciucul își poate schimba radical proprietățile intrinseci. Acesta este în principal motivul pentru care anvelopele de vară și de iarnă sunt două categorii diferite. Compoziția chimică a cauciucului pentru vreme caldă și a aceleia pentru timp figuros are diferențe semnificative.
Compusul din cauciuc de iarnă are întotdeauna o compoziție specială, care asigură utilizarea anvelopei și pe geruri extreme. La unele categorii de anvelope de iarnă elasticitatea este garantată chiar și la o temperatură negativă de 40 – 50 grade Celsius.
Intră acum pe AnveloStar.ro și analizează oferta de anvelope există pe site. Sigur o să poți comanda de acolo cele mai bune cauciucuri pentru mașina ta!