Actualitate

Cum se gătește carnea de curcan la Thermomix și ce beneficii oferă

Se crede că domesticirea curcanului a avut loc în Mesoamerica centrală în urmă cu peste 2000 de ani. Cercetări recente susțin că poate exista un al doilea proces de domesticire în sud-vestul Statelor Unite ale Americii, între 200 î.Hr. și 500 d.Hr. Totodată, curcanii domestici din zilele noastre provin din cei care au fost crescuți în Mexic și importați în Europa de către spanioli în secolul 16.

În prezent, curcanii sunt crescuți în toate părțile lumii, iar carnea lor este consumată pentru gust, pentru numeroasele beneficii pe care le oferă și pentru prețul avantajos. Este adesea inclusă în dietele sărace în grăsimi, având un singur gram de grăsime la 30 g de carne.

Carnea de curcan poate stimula sistemul imunitar

Triptofanul este unul din cei aminoacizii esențiali care nu poate fi sintetizat de organism. Ca urmare, el trebuie introdus printr-o dietă adecvată, iar carnea curcanul este unul dintre alimentele care îl conțin.

Triptofanul ajută la producerea serotoninei și implicit la reglarea somnului, la înlăturarea stărilor de depresie și la combaterea stresului.

Experții spun că triptofanul joacă un rol important în dezvoltarea copiilor, de aceea carnea de curcan este recomandată în meniul celor mici. În același timp, ajută sistemul nervos al adulților și la menținerea unui stări de bine.

Aceste aspecte contribuie la un sistem imunitar puternic.

Carnea de curcan este o sursă importantă de proteine

100 g de carne de curcan oferă aproximativ 18 grame de proteine. Astfel, ulterior consumului de carne de curcan apare o senzație de sațietate pentru un timp îndelungat. Pentru menținerea unei siluete de invidiat, carnea de curcan este o bună alegere. Grăsimea din carnea de curcan este în mare prezentă în pielea care se poate îndepărta dacă se dorește.

Carnea de curcan gătită corect oferă numeroase beneficii

În carnea de curcan găsim numeroase vitamine și minerale, printre care:

  • vitaminele B1, B4, B12, B5, B9, B2, B6,
  • vitamina A,
  • calciu,
  • cupru,
  • fier,
  • magneziu,
  • zinc,
  • potasiu,

Pentru a beneficia a toate bunătățile din carnea de curcan trebuie să ai în vedere modul în care o prepari. Carnea de curcan trebuie gătită foarte bine, preferabil prin fierbere, la aburi, cuptor sau gratar.

Rețete pentru carne de curcan la Thermomix

Poți alege să incluzi carnea de curcan în meniul tău pregătind diferite feluri de mâncare la Thermomix.

Pe platforma GoostoMix afli cum prepari curcanul la Thermomix ca să iasă fraged de fiecare dată și pe placul tău și al persoanelor pe care le inviți la masă.

Într-un timp mult mai scurt decât dacă ai prepara carnea pe aragaz, la Thermomix curcanul se prepară fără efort și își păstrează nutrienții.

Poți prepara carnea de curcan folosind rețete la Thermomix care permit gătirea la aburi sau fierberea la o temperatură exactă.

GoostoMix publică rețete la Thermomix pentru toate gusturile

Pe platforma GoostoMix găsești rețete la Themormix care te vor ajuta să mănânci variat și te vor încuraja să alegi un stil de viață sănătos.

Intră pe GoostoMix și descoperă o mulțime de rețete delicioase la Thermomix, alături de articole despre nutriție.

Vezi si