Actualitate

Cum să alegi firma de construcţii cu care să-ți faci casa?

Foarte multe persoane care vor să îşi ridice case la roşu se întreabă cum să aleagă corect firma cu care să lucreze. Îţi oferim mai multe sugestii în acest sens pentru a obţine rezultatele dorite la costuri avantajoase. O companie de construcții oferă, în general, servicii complete, în care compania îţi supraveghează proiectul de construcție de la început până la final şi gestionează toate fazele proiectului, care includ obținerea autorizațiilor de construcție,  precum și supravegherea subcontractanților, dar lucrează şi cu proiectanții și arhitecții și programează examinări sau inspecții.

Sfaturi utile pentru a alege o firmă de construcţii pentru case la roşu

Atunci când vrei să case la roşu tot ce trebuie să faci este să ţii cont de sfaturile de mai jos:

  1. Solicită hârtiile companiei de construcții și mostre de lucru ca semn al profesionalismului lor. Facturile, ofertele și contractele trebuie să fie detaliate și clare.
  2. Cunoaște modul în care firma de construcții gestionează eficient comunicarea. Încearcă să-i suni și observă dacă apelurile tale sunt reluate cu promptitudine. Ai nevoie de o companie de construcții sau de un antreprenor care poate fi rapid disponibil atunci când ai nevoie de el.
  3. Întreabă dacă în prezent se renovează sau construiesc o casă; dacă da, întreabă dacă o poţi vedea. Asigură-te că poți discuta cu proprietarii de locuințe și întreabă dacă sunt mulțumiți de serviciul prestat de companie.
  4. Întreabă câte proiecte de construcții ca a ta au finalizat, deoarece acest lucru te va ajuta să stabileşti  cât de familiarizați sunt cu tipul tău  de proiect.
  5. întreabă firma de construcţii dacă are capacitatea de a finaliza toate lucrările la care se angajează. A avea multe proiecte nu este neapărat un indicator al faptului că firma se mişcă repede şi trebuie să determini dacă nu este supraîncărcată în momentul în care se ocupă de proiectul tău.
  6. Când ai ales în cele din urmă o companie de construcții pentru tine, fii clar cu așteptările tale și fii sincer cu privire la bugetul tău. Comunicarea constantă este importantă. Stabileşte un program definit pentru întâlniri.
  7. Stabileşte ce anume vrei, apoi asigură-te că ai totul pe contract.  Când îţi prezinţi în scris proiectul, nu numai că descoperi cu ușurință orice fază lipsă pe care ai trecut-o cu vederea, dar defineşti foarte clar ce aştepţi şi ce urmează să primeşti.
  8. Nu plăti niciodată în avans pentru întregul proiect, deoarece contractantul nu va mai fi stimulat să finalizeze sau chiar să înceapă proiectul. De regulă, trebuie să plăteşti doar 10% pentru  avans.

Ţinând cont de toate aceste aspecte îţi va fi foarte uşor să găseşti compania potrivită cu care să lucrezi pentru cele mai bune proiecte.

 

Vezi si