Stiri

Tipuri de lapte praf pentru bebelusi si cum se alege corect laptele praf?

Parintii care cumpara lapte praf Topfer pentru bebelusii lor, se documenteaza inainte astfel incat sa aleaga cele mai bune variante pentru cei mici. In plus, ajutorul pediatrului se poate dovedi foarte util in acest sens, pentru ca medicul stie cel mai bine ce ar trebui sa consume bebelusul.

Tipuri de formule pentru sugari

Formulele pentru sugari vin in trei forme. Cea mai buna alegere depinde de bugetul parintilor si de dorinta de confort:

  • Formula sub forma de pudra. Formula sub forma de pudra este cea mai putin costisitoare. Fiecare lingura de formula sub forma de pudra trebuie amestecata cu apa.
  • Formula lichida concentrata. Acest tip de formula trebuie, de asemenea, amestecat cu apa.
  • Formula gata de utilizare. Formula gata de utilizare este cel mai convenabil tip de formula pentru sugari. Nu trebuie amestecata cu apa. Este, de asemenea, cea mai scumpa varianta.

Care este diferenta dintre formula generica si cea de marca?

Toate formulele pentru sugari vandute trebuie sa indeplineasca standardele nutritive stabilite de FDA . Desi producatorii pot varia in retetele lor de formule, FDA cere ca toate formulele sa contina cantitatea minima recomandata de nutrienti de care au nevoie sugarii.

Este important sa fie cumparate formule pentru sugari imbogatite cu fier?

Da. Bebelusul are nevoie de fier pentru a creste si a se dezvolta, mai ales in timpul copilariei. Daca nu este alaptat, folosirea formulei fortificate cu fier este cea mai usoara modalitate de a furniza acest nutrient esential.

Dar formula imbunatatita pentru sugari?

Unele formule pentru sugari sunt imbunatatite cu acid docosahexaenoic (DHA) si acid arahidonic (ARA). Acestia sunt acizi grasi omega-3 care se gasesc in laptele matern si in anumite alimente, cum ar fi pestele si ouale. Unele studii sugereaza ca includerea DHA si ARA in formula pentru sugari poate ajuta la dezvoltarea vederii si a creierului sugarilor, dar alte cercetari nu au aratat niciun beneficiu.

In plus, multe formule pentru sugari includ prebiotice si probiotice – substante care promoveaza prezenta bacteriilor sanatoase in intestine – intr-un efort de a imita beneficiile imunitare ale laptelui matern. Studiile timpurii sunt incurajatoare, dar beneficiile pe termen lung ale acestor substante sunt necunoscute.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si