Actualitate

Tendințe modă 2021: ce se poartă în această vară

Tendințe modă 2021: ce se poartă în această vară

Într-o lume încă pandemică, cum va arăta moda anul acesta? Cu siguranță, tonurile întunecate și agresive vor rămâne îngropate în 2020, iar tendințele varii 2021 vor avea pe prim plan tonurile deschise și vii.

Culorilor rochiilor estivale

În 2021 culorile pastelate vin să contrabalanseze cele mai puternice nuanțe vii, în trend și ele. Astfel, anul acesta, vor fi în top nuanțele de portocaliu, verde, albastru, roz, crem, maro, roșu și violet. 

Vedetă se pare totuși că va fi cea denumită Living Coral – culoarea anului 2021. Vibrantă și netedă, are o aură caldă și reconfortantă, perfectă în această perioadă în continuă transformare. O alegere coloristică excelentă pentru niște rochii subțiri de vară, foarte vaporoase, nu crezi?

Alături de acestea se pot purta cercei mari, coliere și accesorii pentru păr vesele, pentru a compune ținute încântătoare. De asemenea, se vor purta foarte mult bandane și eșarfe cu aer câmpenesc.

O altă tendință puternică de culoare pentru moda vara 2021 este neonul! Tonul fluorescent care a fost la modă în anii 1980 și 2000, revine acum în forță. În micile detaliile mici care vor însufleți vestimentația acestei veri sau în produse vestimentare 100% uni, strălucirea materialului va aduce mai aproape lumea foarte tehnologizată spre care ne îndreptăm cu mare viteză, după cum vedem cu toții. Diferența față de trecut este aceea că neonul vine în articolele de modă pentru plajă și cele casual, într-o nuanță ușor mai potolită, nu atât de agresivă ca în trecut.

Imprimeurile verii 2021

Un alt trend în materie de piese vestimentare care ne va ghidona alegerile în sezonul cald actual sunt imprimeurile. Iată în continuare care vor fi reale staruri în 2021.

Flori tropicale

Este practic imposibil să vorbești despre moda de vară fără să menționezi imprimeurile florale. Diversele modele de flori mai realist sau mai schematic realizate au avut întotdeauna locul lor de cinste în colecțiile de modă.

Anul acesta, tendința ce se manifestă se concretizează în modele mai mari, cu flori maxi unde se remarcă și prezența frunzelor. Acest mix de culori diverse cu verde, are un aspect foarte tropical, aducând aer exotic imprimeurilor de pe diafanele rochii de vară, fuste și pantaloni ai sezonului. 

Dungile, în moda anului 2021 

Deși imprimeurile florale sunt o tendință de prim ordin în vara 2021, dungile sunt, de asemenea, o prezență puternică. Ele au fost folosite de către creatorii de modă pentru a reînnoi anumite modele clasice din vestimentația feminină. Dungile sunt colorate, în nuanțe pastelate sau aproape albe.

Alt element diferențiator este acela că ele sunt fie extrem de late sau distanțate, fie foarte subțiri și apropiate. Așadar, dungile din această vară sunt destul de variate. 

Materialul cel mai la modă în 2021

În sfârșit, avem deja o țesătură naturală de top care poate fi aleasă ca tendință pentru vara din acest an: inul. Acest material ușor, cu un aspect delicat, dar conține și o anumită eleganță, a fost oarecum abandonat pentru câteva sezoane, dar vine foarte puternic vara.

Este minunat că se întâmplă asta, deoarece este o țesătură cunoscută din vechime. Precum se știe, este considerat ca fiind unul dintre cele mai vechi materiale textile din istoria omenirii.

Alte elemente de fashion specifice verii 2021

În mare trend în sezonul estival vor fi fustele și rochiile cu nasturi poziționați partea din față a produselor vestimentare.

Decolteurile generoase, umerii dezgoliți, apar nu numai la modelele de bluze, ci și la rochiile și chiar la salopetele pentru sezon.

Pentru a ne face viața mai ușoară, o alternativă 2021 e reprezentată de rochiile și salopetele care vin într-o singură piesă, dar cu decupaje care dau senzația că sunt de fapt piese diferite.

Vezi si