Stiri

Table interactive – Ecrane tactile interactive de la Absolut Office

Tablele interactive sunt panouri sensibile la atingere care se conecteaza la un computer cu un cablu USB. Imaginea computerului este proiectata cu ajutorul unui videoproiector. Dispozitivele sunt echipate cu software special si permit toate functiile unui computer. Exista diferite tipuri de table interactive: table albe analog-rezistive, electromagnetice, trigonometrice si capacitive. 

Table interactive albe analog-rezistive

In cazul tablelor interactive albe analog-rezistive, acestea dispun de doua folii de plastic care sunt asezate una peste alta si ale caror suprafete interioare sunt acoperite cu o retea de piste conductoare prin care trece un curent slab. Membrana izolatoare subtire, impiedica foliile sa se atinga. Daca se aplica presiune pe suprafata placii cu un deget sau un instrument de scris, are loc un fel de scurtcircuit si punctul de contact este transmis computerului ca coordonata.

Table trigonometrice

Acest tip de tabla interactiva se bazeaza pe tehnologie laser, ultrasonica sau infrarosu. Aici este necesar un instrument de scris special care emite semnale ultrasonice sau infrarosii. Acestea sunt recunoscute de receptorii corespunzatori la colturile suprafetei placii si pozitia lor este transmisa software-ului placii. In acest caz, conexiunea dintre emitator (instrument de scris) si receptor (tabla) nu trebuie intrerupta, altfel nu se mai poate calcula pozitia stiloului.

O tabla interactiva este exact ceea ce suna – o tabla construita cu capacitatea senzorilor de miscare care o fac interactiva. Imaginea in sine este generata de obicei de un computer conectat la un proiector, iar senzorii de locatie si de miscare permit ca orice interactiune in fata imaginii sa fie afisata pe ecranul proiectat. Acestea pot fi denumite si proiectoare interactive. 

Table interactive – Beneficii

O tabla interactiva este de obicei construita suficient de mare pentru a fi vazuta de toti cei din sala. Este, de asemenea, un sistem familiar pentru multi, la care este atasat un monitor sau un laptop pentru a rula si afisa programe. De asemenea, este de remarcat faptul ca in ultimii ani, din ce in ce mai multe table interactive au castigat unele capacitati de conectivitate.

Abilitatea de a afisa imagini si videoclipuri publicului este adesea un factor critic de succes pentru o prezentare buna. Atunci cand participantii pot interactiona intre ei luand note, desenand diagrame sau chiar scriind propriile idei chiar pe ecran, exista nenumarate posibilitati suplimentare.

Un afisaj interactiv este un instrument care combina ambele puncte forte si permite utilizatorului sa organizeze intalniri sau sa-si invete studentii intr-un mod inovator si creativ. Vizualizarea este un element cheie al oricarei prezentari si lectii. 

Al doilea este interactiunea cu continutul afisat. Notele rapide, desenarea diagramelor sau stocarea ideilor sunt la fel de importante ca imaginea in sine. Oricare dintre modelele de table interactive este un instrument care combina ambele elemente si face posibila organizarea de intalniri sau lectii in sala de conferinte sau la scoala intr-un mod complet nou, creativ.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si