Actualitate

Sfaturi pentru cumpărături de haine pentru persoanele supraponderale

Dacă sunteți  supraponderal, poate fi dificil să găsiți haine care să vă placă și în care să vă simțiți bine. Probabil că ați găsit opțiuni limitate pentru dimensiuni mai mari de 12. Din fericire, mai multe mărci și designeri au început să ia în seamă, iar mai multe haine sunt puse la dispoziție, având în vedere supraponderalitatea și obezitatea.

Problema cu termenul Plus-Size

Într-un sondaj realizat de 1.500 de femei de către comerciantul cu amănuntul ModCloth, 56% dintre femei au considerat că termenul folosit adesea de mărcile de îmbrăcăminte pentru a desemna mărimi mai mari, numind adesea mărimi mai mari de 12 „mărime plus”, era o problemă în sine; aceste femei au spus că au fost frustrate de faptul că au fost etichetate „plus”. Având în vedere că majoritatea femeilor din SUA poartă o mărime de 12 sau mai mare, acest lucru este cu siguranță problematic.

Acest lucru poate ajunge la întreaga noțiune de rușinare a grăsimilor, deși din greșeală. Rușinarea grăsimii se referă la a fi făcut să se simtă rău, vinovat sau jenat pentru că are supraponderabilitate sau obezitate. Uneori se face în mod intenționat, dar alteori, termenii care au fost folosiți de mult timp – cum ar fi „mărime plus” – pot avea efectul neintenționat de a face pe cei care au nevoie de o dimensiune vestimentară diferită să se simtă rușinați sau jenați de nevoile lor vestimentare. Acest lucru, la rândul său, poate alimenta focul unei imagini slabe a corpului. Și imaginea slabă a corpului, incluzând multe tipuri diferite de nemulțumire față de corpul cuiva, a fost demonstrată în unele studii pentru a duce la creșterea în greutate.

Căutarea îmbrăcăminte la modă

Femeile care caută îmbrăcăminte de dimensiuni superioare au fost prea des dezamăgite de ofertele disponibile. De la magazine de vânzare cu amănuntul până la mărci de designer de ultimă generație, puțini s-au ocupat de dimensiuni mai mari decât 12 sau 14. Femeile care au nevoie de o gamă largă de mărimi s-au plâns adesea că cele puține opțiuni care le erau disponibile erau lipsite de caracteristici distractive și la modă. Dar asta se schimbă. Mai multe mărci, atât noi, cât și vechi, oferă acum articole de dimensiuni superioare care arată bine, se simt bine și își pot câștiga un loc în orice garderobă elegantă.

În timp ce pierderea în greutate este încurajată pentru sănătatea dumneavoastră dacă sunteți supraponderal sau obez, tot aveți nevoie de ceva de purtat care să vă facă să vă simțiți încrezători în timp ce lucrați la pierderea în greutate. Deci, dacă anticipați o pierdere în greutate suplimentară sau dacă simțiți că fluctuați între dimensiuni, poate doriți să cumpărați câteva piese în diferite dimensiuni care vi se potrivesc, chiar dacă dimensiunea dvs. se poate schimba de la lună la lună. De exemplu, se găsesc cu ușurință cămăși pentru bărbați XXXL și mai mult decât atât cămăși ieftine la prețuri imbatabile.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si