Actualitate

Răcitoarele de bere: tipuri, principiu de funcționare

Un răcitor de bere este cel mai important dispozitiv din sistemul de depozitare și distribuție al băuturilor spumoase. În primul rând, după cum îi spune și numele, este vorba de bere, dar se poate utiliza și pentru diferite sucuri, apă, lapte și chiar vin. 

Răcitoarele de bere pot fi împărțite în două mari categorii: 

– după modul în care funcționează răcitorul;

– după locul unde urmează a se amplasa. 

1. După modul de funcționare a echipamentului, există următoarele tipuri de sisteme de răcire: 

– în flux;

– uscată.

  1. a) Într-un sistem cu răcire în flux, tuburile prin care curge băutura sunt răcite cu apă cu gheață. Gheața se formează pe pereții băii de răcire și menține temperatura scăzută a apei. 

Acest sistem are o serie de avantaje semnificative față de un alt tip de răcitor: 

– băuturile vor atinge rapid temperatura dorită în răcitorul de bere;

– răcitoarele cu răcire în flux sunt mai economice în timpul funcționării, necesită costuri mai mici, decât cele uscate;

– prețul lor de achiziție, de regulă, este mai mic, decât cel al răcitoarelor de tip uscat;

– au un randament foarte ridicat.

  1. b) Într-un sistem de răcire uscată, principiul este următorul: nu este implicată nici apa și nici gheața. Întregul proces se desfășoară datorită conductivității termice a aluminiului. Un bloc de schimb de căldură format din acest metal „preia” căldura din băutura care trece prin el.

Avantajul unui răcirii uscate: răcitorul de bere intră mai repede în modul de răcire și este foarte compact.

Dezavantajele acestui sistem de răcire se referă la:

– absența unei rezerve reci; din această cauză, debitul său este mai mic, decât cel al fluxului, ceea ce înseamnă o performanță mai mică;

– prețul este mai mare, decât la sistemele de răcire în flux. 

2. După locul de plasare

Răcitoarele pentru bere pot să fie instalate în două moduri:

 – sub tejghea;

– deasupra tejghelei.

  1. a) În primul caz, al amplasării sub tejghea, băutura spumoasă face un drum destul de lung: de la butoiul de sub tejghea, prin răcitor până la coloana de bere sub presiunea CO2 sau a gazului mixt.
  1. b) În cel de-al doilea caz, al amplasării deasupra tejghelei, răcitorul de bere este instalat direct pe tejghea și, în acest caz, este posibil să nu instalați coloana.

Dezavantajele răcitorului plasat deasupra tejghelei sunt performanțele mai mici și incapacitatea de a alege designul potrivit pentru un anumit magazin sau bar. Dar instalarea unui sistem este mult mai rapidă, iar acest lucru este important pentru comerciant. 

Prin urmare, trebuie doar să se compare calitatea răcitoarelor cu cerințele unității tale pentru acest tip de echipament. 

5 motive pentru a achiziționa un răcitor de bere de la TC Romania Crown Cool 

Când faci această investiție, clienții tăi vor avea cu siguranță mult mai mult confort pentru a bea acea bere rece cu cea mai înaltă calitate posibilă de refrigerare. 

1. Temperatura ideală de servire 

Primul și cel mai mare avantaj al unui răcitor de bere este că vei putea servi berea doar la temperatura optimă.

Se va putea configura și monitoriza temperatura internă a echipamentului prin intermediul afișajului digital. Este foarte practic și simplu. 

2. Cantitate mai mare de băutură răcită 

O problemă foarte frecventă în localuri este lipsa unul volum de bere răcită suficient (mai ales vara).

Acestea sunt probleme obișnuite pe care un răcitor de bere le poate rezolva cu ușurință. Cu acest echipament, poți răci la temperatura potrivită toată berea de care ai nevoie, cu precizie maximă.

Aceasta înseamnă că nu va mai fi nevoie să servești bere caldă sau aproape rece. Clienții tăi vor avea întotdeauna bere rece pe care și-o doresc. 

3. Conservarea aromei băuturii 

Păstrarea berii în afara temperaturii ideale îi afectează indubitabil gustul, aroma. Prin urmare, este esențial să îți dotezi barul cu un răcitor performant. 

4. Ușurința în utilizare 

Acesta este un alt avantaj pe care îl aduce un răcitor de bere modern. Trebuie doar să îl instalezi și este gata de utilizare. 

5. Este un element de design special 

A avea un răcitor de bere care să arate special este o chestiune de stil. Deoarece designul răcitoarelor de bere oferite celor interesați de TC Romania Crown Cool este unul foarte modern, se potrivește în orice locație (interioară, dar și exterioară).

Vezi si