Actualitate

Poate vinde un creditor datoria mea către Kruk Romania?

Poate vinde un creditor datoria mea către Kruk Romania?

Da, este legal ca un creditor (bancă, societate comercială furnizoare de utilități etc.) să vândă datoria pe care o are de recuperat de la tine către Kruk Romania, iar acest lucru e de natură să te pună pe gânduri. Este o realitate care ar trebui ca să te responsabilizeze și să te facă să ai un comportament financiar corect.

De ce ar vinde un creditor datoria ta către Kruk Romania?

De cele mai multe ori din comoditate, iar tu nu ai ce să faci. Dacă nu vroiai ca să ajungi în această situație trebuia ca să îți plătești datoriile la timp către beneficiarul inițial al sumei pe care o ai de restituit.

O societate de colectare a datoriilor este specializată fix în ceea ce spune obiectul ei de activitate, așa încât creditorul tău inițial poate uneori prefera această soluție ca să scape de bătaia de cap pe care i-ai fi produs-o dacă ar fi trebuit să se roage de tine să plătești printr-un noian de notificări, iar la refuzul tău de a da curs somației sale să te dea în judecată ori, în funcție de situația concretă, să apeleze direct la executorul judecătoresc.

Se schimbă situația dacă datoria ta este preluată de către Kruk Romania?

În linii generale nu se schimbă, deoarece este normal ca tu să achiți debitul integral, indiferent de cine are respectiva creanță.

Dar uite că poți avea din partea Kruk Romania și oarecare facilități de plată față de trecut, deoarece când devii clientul lor este vorba de o stingere a datoriei pe cale amiabilă.

Care sunt aceste elemente pozitive?

Beneficiezi de un plan de eșalonare rate. Rambursarea nu se va mai face întotdeauna dintr-o dată (mai ales cînd vorbim de sume mari), ci treptat. Agentul de colectare Kruk va împărți restituirea datoriei pe o perioadă care să țină cont de situația ta financiară concretă.

Ai parte de un ajutor specializat pe parcursul derulării contractului încheiat cu societatea de colectare a creditelor Kruk Romania, destinat să te ajute să treci de blocajele ce pot apărea în diverse momente ale derulării procesului de rambursare, până la stingerea totală a datoriei.

Primești anumite bonificații/puncte/premii pe parcursul contractului sau la finalizarea lui, dacă ești corect și îți plătești la timp ratele din datorie la care te-ai angajat față de Kruk Romania.

Posibilitatea utilizării unor aplicații online gratuite de gestionare a bugetului personal, în așa fel încât să îți poți plăti ratele către Kruk Romania la timp, fără însă a rămâne fără mijloace de subzistență.

Cum știu dacă datoria mea este preluată de către Kruk Romania?

Vei primi o notificare din partea lor care va cuprinde toate elementele necesare ca să îți dai seama despre ce datorie restantă este vorba.

Acest lucru este foarte util mai ales în situația în care ai mai multe datorii către creditori diferiți (de exemplu: compania de cablu, compania de telefoane, compania de furnizare a energiei electrice, o bancă etc.).

Scrisoarea trebuie să includă numele debitorului, natura datoriei și, de obicei, numărul de cont al creditorului inițial, astfel încât să poți vedea la ce restanță se referă. Dacă nu ești sigur, contactează compania care a preluat datoria (în speță Kruk Romania) pentru a cere informații suplimentare.

Cum procedezi dacă datoria ta este preluată de către Kruk Romania?

Este mai mult decât probabil că o să primești și apeluri telefonice de la cumpărătorul datoriei. Fii sincer cu agentul Kruk Romania ce se ocupă de cazul tău și spune-i amănunțit care este situația în care te afli și dacă poți sau nu ca să plătești datoria în cauză. O să vezi că se vor găsi soluții care să te ajute în achitarea acesteia dacă ai și tu bunăvoință și determinare de a stinge datoria respectivă.

Agențiile de colectare nu au nicio competență juridică specială. Nu pot face nimic diferit de creditorul inițial.

Tratativele cu Kruk Romania pot fi mai dificile dacă te afli într-o situație vulnerabilă. Vulnerabilitatea poate varia de la starea de doliu (în urma pierderii unei persoane dragi) și până la probleme cronice de sănătate psihică sau fizică (ale tale sau ale cuiva din familie).

Este important să anunți dacă te afli într-o situație vulnerabilă. După ce agentul Kruk care se ocupă de cazul tău află de aceste dificultăți cu care te confrunți, îți pot oferi mai mult sprijin dacă ai nevoie, chiar și o reeșalonare a ratelor pe care le ai de achitat.

Vezi si