Curiozitati

Pe ce mână se poartă inelul de logodnă?

Pe ce mână se poartă inelul de logodnă?

Inelul de logodnă reprezintă una dintre cele mai importante bijuterii din viața unui cuplu. O întrebare comună la care trebuie să răspundă orice cuplu care se pregătește de logodnă este: pe ce mână se poartă inelul de logodnă? 

Această tradiție veche are rădăcini în istorie și este important să o cunoaștem pentru a o respecta și a o onora.

Tradiția purtatului inelului de logodnă pe mâna stângă!

Pe parcursul istoriei, există numeroase tradiții și superstiții legate de purtarea inelului de logodnă, iar una dintre cele mai cunoscute este purtarea sa pe mâna stângă. Această tradiție este una veche și are origini străvechi, încă din timpurile antice.

Conform tradiției, inelul de logodnă trebuie purtat pe degetul inelar al mâinii stângi pentru că se consideră că de la acest deget pleacă vena iubirii, cunoscută ca vena amoris. Se spune că această venă se leagă direct de inima noastră, iar purtarea inelului de logodnă pe această mână simbolizează legătura specială dintre două persoane care se iubesc și care doresc să își unească viețile.

Această tradiție este respectată și în prezent, deși multe persoane nu cunosc exact motivul pentru care trebuie să poarte inelul de logodnă pe mâna stângă. În general, bărbații sunt cei care oferă inelul de logodnă femeii, iar aceasta îl poartă pe degetul inelar al mâinii stângi pentru a arăta că este logodită.

Excepții de la regulă: când se poate purta inelul de logodnă pe mâna dreaptă 

În general, tradiția purtării inelului de logodnă pe mâna stângă este respectată în majoritatea culturilor și țărilor. Cu toate acestea, există și excepții de la această regulă. În anumite țări sau culturi, inelul de logodnă este purtat pe mâna dreaptă. De exemplu, în Norvegia, Rusia sau India, inelul de logodnă este purtat de obicei pe mâna dreaptă. În viziunea lor, purtarea unui inel pe mâna stângă aduce ghinion.

În plus, unele persoane aleg să poarte inelul de logodnă pe mâna dreaptă în cazul în care sunt stângace sau pentru a evita orice confuzie cu alte inele purtate pe mâna stângă.

 

În cele din urmă, este important să reținem că inelul de logodnă este o bijuterie simbolică care reflectă iubirea și angajamentul dintre două persoane. Indiferent de mâna pe care este purtat, acesta va continua să reprezinte un simbol al dragostei și al devotamentului etern.

Inel de logodnă cu diamante – Bijuteria ce exprimă perfect povestea voastră de iubire

Inelele cu diamante sunt cunoscute pentru strălucirea lor inegalabilă și sunt considerate o alegere perfectă pentru inelul de logodnă, deoarece diamantul simbolizează puterea, claritatea și iubirea absolută. 

În ultimii ani, trendurile în materie de inele de logodnă au evoluat considerabil, fiind întâlnită astăzi o gamă diversificată de modele și stiluri. De la inele de aur cu diamante, într-o estetică clasică până la inele cu diamante și alte pietre prețioase colorate, întâlnești astăzi o colecție variată de modele din care poți alege inelul perfect pentru persoana iubită.

În căutarea inelului perfect pentru o declarație de dragoste memorabilă?

Magazinul TEZAUR Shop pune la dispoziție o colecție unică de inele cu diamante, care impresionează prin design deosebit și finisaje delicate, completate perfect de strălucirea captivantă a pietrelor prețioase.

Fie că preferi un design clasic și elegant, sau unul mai modern și îndrăzneț, această colecție îți oferă bijuteria potrivită pentru a exprima dragostea și angajamentul tău. 

Fiecare inel este creat cu atenție la detalii și cu o pasiune pentru frumusețe, ceea ce garantează că vei primi o bijuterie unică și de înaltă calitate pentru a marca momentul important al vieții tale.

Concluzii

Indiferent de preferințele tale, colecția de inele cu diamante de la TEZAUR Shop îți oferă opțiuni variate pentru a găsi inelul perfect pentru declarația ta de dragoste. 

De asemenea, TEZAUR Shop îți pune la dispoziție o colecție deosebită de bijuterii din aur și bijuterii din aur cu diamante, la cele mai avantajoase prețuri.

Vezi si