Romania

Organizarea unei nunti: raspunsuri la cele mai frecvente intrebari ale viitorilor miri

Organizarea unei nunti: raspunsuri la cele mai frecvente intrebari ale viitorilor miri

Organizarea unei nunti nu este o sarcina usoara, deoarece lista cu lucrurile de gestionat este lunga. Doua lucruri sunt insa esentiale: timpul si planificarea. Planificarea unei nunti poate fi adesea un lucru stresant pentru miri, existand teama ca cea mai fericita zi din viata lor nu va fi un succes. 

Prin urmare, este important sa nu se adauge stres suplimentar si pentru asta, este important ca toate detaliile sa fie stabilite cu mult inainte de eveniment, nu in ultimul moment! In plus, anumiti pasi, cum ar fi alegerea locatiei si a datei, de multe ori necesita sa fie facuti cu multe luni inainte, chiar cu un an sau mai mult (pentru unele locatii locurile sunt rezervate chiar si cu 2 ani inainte). 

  • Ar trebui angajat un wedding planner? 

Organizarea unei nunti este intotdeauna un proiect mare, cu o anumita complexitate. Acesta este motivul pentru care pasionatii de nunti cu simt al organizarii si-au facut o profesie: wedding planners. Sunt multe avantaje ale angajarii unui wedding planner – el va fi dirijorul organizarii nuntii si va insoti si sfatui mirii, mai ales in alegerea furnizorilor si in cautarea locatiei. 

  • Cu cat timp inainte se planifica o nunta?

Ideal este sa se inceapa cu cel putin un an inainte, in special daca evenimentul se doreste a avea loc vara. Poate parea prea mult, dar acestea sunt standardele industriei. Exista 2 motive principale pentru aceasta: 

  • in ziua de sambata majoritatea locatiilor sunt rezervate cu un an in avans, iar oaspetii pot fi solicitati de alte evenimente; 
  • de asemenea, exista riscul ca locatia preferata sa fie deja inchiriata sau unii dintre invitati nu pot veni, de aceea este nevoie de acest timp. 

Insa daca evenimentul va avea loc intr-o zi de vineri, mirii vor avea parte de mai multa flexibilitate in ceea ce priveste inchirierea locatiei. Prin urmare, mai mult de un an este ideal, dar este totusi posibil sa se organizeze o nunta intr-un interval de timp mai scurt.

  • Ar trebui vizitat un targ de nunti? 

Participarea la o expozitie de nunta este o resursa excelenta pentru planificarea unei nunti. Principalul avantaj este ca targurile de nunti gazduiesc mai multi furnizori de servicii de nunta, ceea ce faciliteaza intalnirea cu profesionisti, precum firme de catering, fotografi, videografi, DJ. 

Multi expozanti ofera, de asemenea, mostre gratuite, organizeaza tombole si ofera servicii la pret redus in incercarea de a atrage potentiali clienti. 

Ce trenduri in materie de mobilier exista?

Alegerea unui mobilier evenimente se va face in functie de stilul si tematica nuntii. 

  • Daca se doreste o nunta in stil clasic, atunci mobilierul potrivit va fi alcatuit din mese rotunde, cu fete de masa crem sau pastel, cu scaune restaurant albe, care vor capta atentia invitatilor. 
  • Pentru o nunta glamour, salonul va fi unul opulent, decorat in stil baroc si cu un mobilier din sticla sau metal. Tapiteria poate fi din catifea sau piele sintetica;
  • In cazul unei nunti rustice, natura va fi decorul perfect, iar piesele de mobilier pot fi din fibre naturale – lemn, cu decoratiuni in motive traditionale.

Concluzionand

Nunta ideala este visul mirilor, iar pentru ca totul sa iasa perfect, pregatirile pentru evenimentul de vis trebuie sa inceapa din timp.

Vezi si