Actualitate

Locul de munca ideal? Il poti avea daca stii cum sa te orientezi la angajare

Locul de munca ideal? Il poti avea daca stii cum sa te orientezi la angajare

Daca la inceputul carierei suntem dispusi sa incercam mai multe tipuri de joburi pentru a vedea care este potrivit pentru noi, pe masura ce inaintam in varsta ne dorim un job care sa ne aduca venituri decente, un job stabil si cat mai apropiat de pasiunile noastre. Conteaza foarte mult sa ai un job care reflecta o pasiune, un loc de munca unde sa iti poti pune in practica toate cunostintele acumulate si unde sa mergi de placere.

Joburile acestea sunt la prima vedere un ideal, cine nu si-ar dori sa aiba un loc de munca unde sa faca doar ce ii place. Totusi, foarte multe joburi de astazi, moderne, sunt joburile ideale, la care multa lume viseaza. De exemplu, un posibil job ideal este cel in vanzari. Nu stai doar la birou cu orele, poti sa te plimbi, sa mergi in diverse orase, chiar in alte tari, vinzi produse si servicii si stii mereu ce e nou in domeniul tau. Joburile in vanzari sunt perfecte daca esti o persoana care vrea sa comunice, sa fie mereu inconjurata de oameni dispusi la dialog, daca stii cum sa convingi un client sa cumpere un anumit produs.

Un al exemplu de job ideal ar fi si cel din call-centere. Pe langa faptul ca nu te plictisesti, in call-center ai mereu lucruri de invatat, experienta este castigata destul de usor, vorbesti la telefon si raspunzi la solicitari scrise, ai un program relativ lejer. Aici intervine rutina, sarcinile repetitive, dar daca esti obisnuit cu asa ceva si iti doresti un job de birou, cel din call-center este potrivit pentru tine.

Desi multi nu au o perceptie corecta despre acest job, cel din videochat poate fi unul ideal. Se fac mereu angajari videochat, ai un loc de munca bine platit, ai pregatire asigurata de angajatori, ai un mediu de lucru placut, asistenta tehnica e permanenta, programul e flexibil, iar munca este usoara. Doar discuti pe diverse teme cu diversi clienti, via chat sau video, depinde de fiecare. Sumele la care poti ajunge lunar sunt de ordinul miilor de euro, ai avantajul unor angajari videochat destul de simple, lucrezi alaturi de profesionisti si stii ca ai mereu la dispozitie tehnica de ultima generatie pentru a avea o activitate cat mai placuta si eficienta.

Sa nu uitam nici de joburile in IT, foarte cautate, cu salarii mari si provocari la tot pasul. Jobul in IT e ideal pentru cei cu studii de specialitate, dar si pentru cei pasionati de IT, care isi doresc sa activeze in domeniu. Programezi, creezi programe sau softuri, aplicatii, contribui la imbunatatirea unor servicii, devii mai bun pe zi ce trece si esti mereu in pas cu cele mai noi schimbari din domeniul tehnologiilor revolutionare. Ce ti-ai putea dori mai mult?

Vezi si