Afaceri

Iustin Paraschiv, liderul Carmistin, confirmă extinderea investițiilor în regiunile neprivilegiate: Silozuri pentru cereale urmate de un sistem revoluționar de irigații și o unitate de producție peleți din lucernă și paie!

Iustin Paraschiv, liderul renumitei firme Carmistin, și-a intensificat investițiile în regiunile marginalizate. Cu un plan strategic clar, compania își propune să consolideze și să extindă activitățile în beneficiul comunităților defavorizate, oferind avantaje concrete locuitorilor și lucrătorilor din acele zone.

În urma realizării reușite a grandiosului proiect de silozuri pentru cereale, Carmistin își propune să implementeze noi inițiative vizând creșterea sustenabilă a firmei. Compania, sub conducerea lui Iustin Paraschiv, a alocat 10 milioane de euro pentru construcția unei avansate facilități de stocare a cerealelor.

Investiții semnificative în infrastructura de stocare

Decizia de a aloca 10 milioane de euro pentru dezvoltarea unui complex de silozuri în sudul țării reprezintă dovada angajamentului Carmistin față de progresul sustenabil și eficient. Noul complex din Băbeni, Vâlcea, va fi integrat în fabrica companiei de nutrețuri, reprezentând astfel un pas major în crearea unei rețele moderne de prelucrare a cerealelor. 

Cu o capacitate maximă de 50.000 de tone și având capacitatea de a gestiona 200 de tone pe oră, unitatea primește zilnic 2.000 de tone de cereale. Aceste aprovizionări se încadrează în necesarul de materie primă pentru producția de furaje destinate fermei Carmistin.

În momentul de față, unitatea de producție poate produce impresionante 45 de tone de furaje pe oră și până la 20.000 de tone lunar, satisfăcând nevoile specifice de hrană pentru animalele din ferme, cum ar fi pui, porci și vite. Partenerii agricoli beneficiază, astfel, de o aprovizionare constantă cu furaje de calitate superioară, garantând astfel creșterea sănătoasă și profitabilitatea fermelor.

Adițional, în demersul de modernizare și optimizare, Carmistin își concentrează resursele spre tehnologii și echipamente de avangardă. Ambiția principală este de a oferi furaje de cea mai bună calitate și de a produce într-un mod sigur și sustenabil.

În pas cu inovația: reducerea amprentei ecologice și eficientizarea energetică

Un exemplu notabil în această direcție este inițiativa de a scădea emisiile de CO2 și cheltuielile energetice. Prin integrarea a două turbine de cogenerare de 400 kWel, compania va putea genera intern o parte considerabilă din energia electrică necesară, inclusiv aburul folosit în producția de furaje și nutrețuri.

Viziunea pentru un viitor agricol prosper

Mergând pe drumul inovației, Grupul Carmistin a pus în aplicare un nou proiect în Vâlcea. În Lădești, s-a investit în crearea a 8 unități de depozitare a cerealelor, având fiecare o capacitate de 500 de tone. Acest proiect va amplifica eficiența stocării cerealelor și va asigura fermelor Carmistin aprovizionare cu materiale de calitate.

Dar viziunea Carmistin nu se limitează aici. La sfârșitul lunii august, în colaborare cu un partener local în cadrul proiectului „Fermier în țara mea„, va fi inaugurată o fabrică de peleți din lucernă și paie la Drăgășani.

Următorul obiectiv major al lui Iustin Paraschiv este dezvoltarea unui sistem revoluționar de irigații în Făurești, Vâlcea. Conform oficialilor companiei, acest proiect ar urma să fie finalizat în această toamnă, servind o suprafață de 350 hectare de teren arabil.

Implicarea în comunitate și creșterea locurilor de muncă

Grație investițiilor recente, sectorul de angajare în județul Vâlcea va înregistra o creștere substanțială, de la 1.148 de angajați în 2022 la aproximativ 1.800 până la sfârșitul anului 2023. Această extensie benefică va stimula economia locală și va oferi locuitorilor din regiune oportunități crescute de angajare și dezvoltare profesională.

Iustin Paraschiv, ca președinte al Carmistin, promovează constant inovația și dezvoltarea sustenabilă. Viziunea sa strategică și angajamentul său determină direcția companiei. Continuând să exploreze și să investească în domeniul agricol, Grupul Carmistin se poziționează ca un pilon al industriei agricole moderne, cu o responsabilitate socială și ecologică profundă.

Vezi si