Stiri

In ce zone sunt util de amplasat spoturile Led?

Modul in care este iluminata o anumita zona din casa poate influenta starea oamenilor, motiv pentru care este important ca fiecare incapere si colt al casei sa beneficieze de lumina potrivita. 

De exemplu, in living, o lumina puternica este utila adesea, insa si una difuza este la fel de necesara, deoarece oamenii isi petrec o parte din timpul liber in aceasta camera, adesea relaxandu-se.

 In schimb, in dormitor lumina poate fi una mai slaba, spoturile de perete aplicate in lateralul patului fiind o solutie utila si moderna. Daca acesta integreaza, insa, si spatiul de lucru, biroul, zona in care acesta este amplasat are nevoie de o lumina buna. 

Ce spoturi se potrivesc in bucatarie? 

Bucataria este una dintre camerele in care este nevoie de o lumina puternica, deoarece activitatile specifice acesteia presupun atentie. In plus, familia se strange adesea in bucatarie pentru a petrece timp impreuna, fie ca este vorba despre servirea mesei sau pregatirea mancarii, astfel ca este important ca lumina sa fie una potrivita. 

Daca pentru zona mesei, oamenii pot alege plafoniere, pendule sau spoturi de tavan, care dau si un aer elegant si modern acesteia, in zona de pregatire a mancarii si chiar pe blatul din bucatarie este nevoie ca lumina sa fie mai puternica. In aceasta situatie, niste spoturi incastrate in mobila de bucatarie pot oferi exact lumina de care au nevoie gospodinele.  

Cum sa folosesti spoturile ca sa iti amenajezi un living modern?

Cand vine vorba despre spoturi, oamenii le au in gand, in principal, pe cele incastrate, dar modelele care sunt disponibile pe piata sunt mai multe si mai variate. 

Daca spoturile de perete si cele de tavan au fost mentionate mai sus, fiind prezentate stiluri in care acestea pot fi introduse in designul unor anumite camere din locuinta, aceste corpuri de iluminat pot fi integrate chiar si in amenajarea unui living modern. De exemplu, poate fi ales un spot-lampa pentru citit sau chiar un spot pentru tavan suspendat care sa fie montate intr-un colt al livingului, in care sa fie amenajat locul de citit sau de relaxare.

 De asemenea, cu ajutorul a doua spoturi duble, oamenii pot scoate in evidenta ce obiect isi doresc din camera, fie ca este vorba despre canapea sau un fotoliu, ori masuta de cafea, prin pozitionarea acestora astfel incat lumina lor sa pice pe obiectul vizat, la fel ca niste reflectoare.

Daca isi doresc un corp de iluminat deosebit, spotul tehnic, ce poate fi aplicat atat e tavan cat si pe perete, este o solutie inedita, care se incadreaza in special in stilul industrial de amenajare. 

In plus, aceste spoturi pot fi gasite atat albe sau negre, cat si transparente, satinate sau aurii. Prin urmare, pot fi destul de usor de integrat intr-o amenajare, indiferent de gama cromatica folosita. 

Pe langa versatilitatea destul de mare pe care o au spoturile, un alt motiv pentru care ar trebui sa aleaga oamenii acest tip de corpuri de iluminat este durabilitatea mare pe care aceste o au, precum si faptul ca sunt o solutie economica de iluminat. Astfel, spoturile sunt o investitie avantajoasa pentru amenajarea casei.  

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si