Stiri

Implant dentar la clinica stomatologica Excedent

Un implant dentar este o metoda moderna binemeritata de a avea dinti. Dintii artificiali arata si functioneaza la fel ca dintii naturali. Milioane de pacienti din intreaga lume au instalat deja un implant dentar si au experimentat toate avantajele acestora.  

Cu toate acestea, multi pacienti inca mai cred in conceptii gresite. Din cauza fricii, nu doresc sa foloseasca cea mai progresiva metoda de refacere a dintilor pierduti, asa ca folosesc proteze detasabile sau punti. Ar fi bine sa iei in serios tehnologia de implantare dentara, astfel incat de beneficiezi de cel mai frumos zambet.

Un implant dentar este cea mai eficienta modalitate de a restaura rapid si definitiv dintii pierduti. Odata cu varsta, fiecare persoana se confrunta cu nevoia de a inlocui dintii. Motivele pierderii pot fi complet diferite – o accidentare sportiva, un accident de orice natura sau chiar o boala. In orice caz, dintii lipsa trebuie restaurati pentru a pastra un zambet frumos si pentru a nu-ti afecta sanatatea.

Lipsa dintilor va provoca disconfort din cauza privirilor indiscrete si va face dificila mestecarea. Stomatologia moderna are ca scop imbunatatirea calitatii vietii pacientilor. Practic, un implant dentar este ca o radacina dentara si se distinge prin designul surubului. 

Acesta poate fi sub forma de surub, cilindru, placa si cat mai asemanator cu dintii naturali. Inainte de instalare, se efectueaza o examinare completa a cavitatii bucale si, daca este necesar, un tratament.

Exista mai multe tipuri de implanturi dentare, in functie de numarul dintilor lipsa: clasic, bazal, intr-o singura etapa. Fiecare dintre ele are propriile sale avantaje, despre care poti afla mai multe de la medicul tau.

Implant dentar – Avantaje

Inserarea unui implant dentar nu este un proces simplu si de aceea, trebuie efectuat doar de un stomatolog cu experienta in implantologie. Procedura, efectuata conform tuturor regulilor, garanteaza urmatoarele: durata de viata variaza de la 15 la 25 de ani. 

Cu ingrijirea corecta a dintilor, nu este necesara inlocuirea. Aspectul dintilor artificiali nu difera de cei reali si functioneaza la fel. Nu exista restrictii in ceea ce priveste alimentatia. Implantul nu va distruge dintii adiacenti. Instalarea este indicata in orice caz – atunci cand lipseste 1 dinte sau un rand intreg. Implanturile sunt un suport universal.

Implanturile sunt considerate cea mai buna optiune disponibila astazi, pentru a inlocui dintii pierduti. Dintii artificiali prin culoare si forma pot fi distinsi de dintii naturali doar de catre un stomatolog in timpul examinarii – si de nimeni altcineva. 

Puntile si protezele dentare amovibile sunt diferite de proprii dinti, iar diferenta este vizibila cu ochiul liber. Este usor sa te obisnuiesti cu dintii artificiali, iar dupa cateva zile incetezi sa-i simti ca pe un corp strain, ceea ce reprezinta un avantaj al implantului dentar.  

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si