Curiozitati

GoPro vs. Insta360 – pe care să o alegi în aventura ta?

GoPro vs. Insta360 – pe care să o alegi în aventura ta?

Te pregătești pentru o vacanță activă, cu sporturi extreme și călătorii pe trasee dificile? Cu siguranță vrei să filmezi toate aceste aventuri! Află în continuare ce cameră de acțiune să alegi, între GoPro și Insta360. În funcție de activitățile și hobby-urile tale, vei lua cea mai bună decizie, pentru echipamente și accesorii foto-video de calitate:

Calitatea imaginii la camere de acțiune GoPro și Insta360

Camerele de acțiune GoPro și Insta360 oferă rezoluții maxime impresionante. GoPro Hero 9 atinge o rezoluție de până la 5K, în timp ce Insta360 One R poate filma la o rezoluție de 5.3K. În ceea ce privește calitatea imaginii, ambele modele de camere de acțiune se comportă excelent în lumina zilei, oferind imagini clare și detaliate. În condiții de lumina slabă, GoPro pare să aibă un avantaj, datorită senzorului său mai mare. Amândouă pot filma la viteze ridicate de cadre pe secundă, pentru realizarea unor filmări slow motion impresionante.

Pe partea de fotografie, GoPro și Insta360 sunt destul de competitive. GoPro Hero 9 are o rezolutie de 20 MP, în timp ce Insta360 One R oferă 19 MP. În ceea ce privește calitatea detaliilor, GoPro are un ușor avantaj, datorită senzorului mai mare. În lumina slabă, GoPro pare să se descurce mai bine, datorită tehnologiei sale avansate de procesare a imaginii. 

Calibrarea culorilor și contrastul sunt aspecte de bază pentru imagini de calitate. GoPro are un profil de culoare numit „GoPro Color”, care oferă culori vii și saturate, în timp ce Insta 360 oferă culori mai naturale. În ceea ce privește contrastul, GoPro pare să aibă un avantaj, deoarece vine cu nuanțe de negru mai profunde și alb mai strălucitor. Cu toate acestea, ambele camere permit ajustarea manuală a culorilor și a contrastului, așa că ai control deplin asupra aspectului final al imaginilor.

Stabilizare, funcții și moduri la camere de acțiune

Când vine vorba de stabilizare, camerele de acțiune GoPro și Insta360 utilizează tehnologii diferite. În cazul GoPro, stabilizarea HyperSmooth 3.0, o formă avansată de stabilizare electronică a imaginii (EIS), oferă filmări stabile, indiferent de condițiile de înregistrare. Pe de altă parte, Insta360 utilizează Flow State, o combinație între stabilizarea optică a imaginii (OIS) și EIS, pentru a asigura imagini clare, netremurate. De asemenea, ambele camere îți oferă opțiunea de a adăuga un gimbal, pentru o stabilizare suplimentară.

În ceea ce privește funcțiile de înregistrare și modurile de fotografiere, GoPro oferă înregistrare video 4K la 60 fps, moduri time-lapse și slow motion, precum și moduri de fotografiere în condiții de luminozitate scăzută. Totodată, Insta360 vine cu o rezoluție video 5.7K la 30 fps, plus moduri de fotografiere cu lumină scăzută.

Autonomia bateriei și performanța în condiții extreme sunt, de asemenea, aspecte importante de luat în considerare. GoPro are o autonomie a bateriei de aproximativ 2 ore la înregistrare 4K, în timp ce Insta360 oferă o autonomie a bateriei de aproximativ 1 oră și 20 de minute. Ambele camere sunt rezistente la apă și la căderi de la înălțimi considerabile, cu GoPro având o rezistență la apă de până la 10 metri și Insta360 de până la 5 metri.

Accesorii video pentru GoPro vs Insta 360

Trepiedele GoPro sunt recunoscute pentru stabilitatea și durabilitatea lor, iar filtrele de lentile sunt apreciate pentru îmbunătățirea calității imaginii. Pe de altă parte, Insta360 vine cu baterii suplimentare de înaltă calitate, ce oferă o durată de viață mai lungă accesoriilor video pe care vrei să le utilizezi în vacanța ta de aventură. 

Majoritatea accesoriilor GoPro sunt compatibile cu toate modelele de camere de la acest brand. În cazul Insta 360, aceasta oferă o gamă de accesorii compatibile cu camerele sale, dar este întotdeauna bine să verifici compatibilitatea înainte de a face o achiziție.

GoPro are conectivitate Wi-Fi și Bluetooth, GPS integrat și posibilitatea de a adăuga accesorii suplimentare, cum ar fi microfoane, lumină și baterii externe. Insta360 oferă, de asemenea, conectivitate Wi-Fi și Bluetooth, precum și GPS integrat și opțiunea de a adăuga accesorii suplimentare, inclusiv o lentilă pentru înregistrarea video 360.

În concluzie, alegerea dintre GoPro și Insta360 depinde în mare măsură de stilul tău de fotografie și filmare. În timp ce GoPro oferă o stabilizare de imagine superioară și o baterie cu o durată de viață mai lungă, Insta360 se mândrește cu o rezoluție video superioară și o gamă mai mare de opțiuni de înregistrare. În ceea ce privește funcțiile suplimentare și extensibilitatea, ambele camere sunt la egalitate, fiecare oferind o serie de caracteristici impresionante și posibilitatea de a adăuga accesorii suplimentare.

Vezi si