Actualitate

Gheață pentru unitățile HoReCa din producție proprie

Gheață pentru unitățile HoReCa din producție proprie

Ce apă se folosește în cazul binecunoscutelor masini pentru cuburi de gheata pentru HoReCa și cum se poate produce în mod concret gheață în baruri? Este posibil, în calitate de antreprenor, să îți produci singur gheața pentru cocktailuri? 

Este corect să folosești apă de la robinet pentru a produce gheață? Asta deoarece se știe deja că turiștii care vizitează țările asiatice sunt avertizați că băuturile din cafenelele și barurile mici nu trebuie băute cu gheață pentru că este adesea făcută folosind apă de la robinet și acest lucru o face nesigură pentru sănătate.

Când este util un aparat ca produce de cuburi de gheață?

Desigur, așa cum îi sugerează și numele, utilajul HoReCa producător de cuburi de gheață este un dispozitiv care permite personalului din baruri, cafenele, restaurante, cofetării ca să ofere clienților niște băuturi răcite optim. 

Chiar este greu de imaginat majoritatea băuturilor alcoolice fără cuburi de gheață sau gheață zdrobită. Însă gheața nu se adaugă doar direct în băutură, ci se folosește și pentru a umple vasele, de exemplu frapierele, în care se pun sticle închise spre a fi răcite (șampanie, vodcă, bere sau băuturi carbogazoase), produse pe care nu vrem să le diluăm cu gheață.

Ce apă ar trebui utilizată la prepararea unor cuburi de gheață calitative?

Cuburile de gheață, după cum am văzut, stau la baza băuturilor alcoolice și nealcoolice, cocktailurilor și sucurilor de fructe. Acesta este un mod excelent de a răci paharele cu băutură și de a le reîmprospăta în zilele toride. De aceea profesioniștii HoReCa au nevoie de un aparat producător de gheață. Acesta este, de asemenea, un dispozitiv obligatoriu în gastronomie. Chiar nu trebuie să lipsească cuburile de gheață proaspete într-un restaurant sau bar care se respectă. 

Gheața bună produsă în regie proprie ar trebui să fie curată, cât mai transparentă cu putință. Acest lucru necesită folosirea de apă filtrată de înaltă calitate. Nu puteți doar să porniți robinetul, să umpleți matrițele și să le înghețați. Realitatea este aceea că nu se poate atinge gradul dorit de curățenie absolut impecabilă nici chiar în bucătăria barului. Dacă decideți să vă produceți singur gheața, alegeți cea mai “moale” apă îmbuteliată, dar nu apă minerală, prin definiție mai dură, ci o apă plată fără aditivi (de exemplu, cea pentru copii). Apa potabilă de la robinet care a trecut de un proces de filtrare corect, desfășurat în mai multe etape este, de asemenea, potrivită pentru producerea unor cuburi de gheață de calitate.

Cine a spus că gheața pentru băuturi trebuie să aibă forma unui cub tradițional? 

Bucățelele de gheață în forme fanteziste arată extrem de stilat și original în cocktailuri. Cum se prepară aceste tipuri? Cel mai bine este să folosiți matrițe speciale.

Care dintre ele merită o atenție specială când vorbim de niște evenimente petrecute în interiorul localului sau în diverse alte spații de party (caz în care utilizarea unui aparat de produs gheața portabil)? 

  • Forme de gheață tip diamant: pentru ca băutura să pară neobișnuită, merită să înghețați apa ușor colorată natural, datorită căreia veți obține diamante colorate care vor încânta toți participanții la o petrecere cool.
  • Forme de gheață tip inimă: de neînlocuit atunci când ai clienți aflați la o întâlnire romantică. De asemenea, sunt perfecte pentru răcirea frapierelor de șampanie. Când creați băuturi pentru o petrecere, puteți încerca să înghețați băuturi de culoare roșie, ceea ce va face efectul final și mai interesant.
  • Forme de gheață tip craniu: o propunere adresată iubitorilor de thrillere și filme de groază. Cuburile de gheață în formă de craniu vor încânta participanții de la anumite petreceri tematice, sindrofii studențești sau distracții de Halloween sau la evenimente pentru rockeri.
  • Forme de gheață în forme de sticluțe: iată doar o altă idee extraordinară pentru băuturi foarte apreciată de către clienți! 

O atracție sub forma unor figurine de gheață vor face din orice eveniment unul de succes și de neuitat pentru toți participanții.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un aparat de fabricat gheață?

Un aparat profesional de cuburi de gheață este o achiziție pe care o veți folosi intensiv multă vreme, deci trebuie ales cu atenție. Merită să calculați câtă gheață este necesară pentru unitatea respectivă în sezonul de vârf, astfel încât în ​​momentul celei mai mari cereri să nu rămâneți cu stocul pe zero. Se spune că cererea zilnică de gheață ar trebui să corespundă cu 1/3 din capacitatea dispozitivului.

Intrați pe tcromania.com și comandați de acolo modelul potrivit, dacă vă doriți o mașină care să producă numărul suficient de cuburi de gheață de care aveți nevoie într-o zi de lucru!

Vezi si