Actualitate

Gătește variat cu o carne de pui crescută în stil tradițional

Rețeta piept de pui la cuptor este descărcată online de către foarte multe persoane care doresc să slăbească. E firesc, pentru că vorbim de o carne deosebită, care, dacă provine dintr-o sursă sigură, nu are aproape deloc grăsime după ce se elimină pielea.

Carnea de pui hrănit fără chimicale, o carne valoroasă

Dar nu numai aceia ce vor să aibă o siluetă suplă trebuie să consume carne de pui, deoarece acest aliment oferă beneficii importante persoanelor de diferite vârste, de la copii până la bătrâni cu vârste foarte înaintate.

Carnea de pui este o carne cu aromă excelentă, ușor digerabilă, cu un rol foarte important în prevenirea bolilor.

Carnea de pui este bogată în vitamine. Este benefică pentru sistemul nervos și conține elemente ce luptă împotriva pierderilor de memorie, reglează colesterolul din sânge, previne inclusiv anumite tipuri de boli coronariene.

De multă vreme se cunoaște faptul că supa de pui este leacul perfect pentru diverse boli, inclusiv cele de sezon (răceală, gripă), deoarece prin fierbere se obține cisteină, un aminoacid care ajută la eliminarea mucoasei din sistemul respirator. Dacă combinăm carnea de pui și cu puțin ghimbir, supa va avea un efect mai bun.

Carnea de pui crescut tradițional conține vitamine perfecte pentru repararea pielii deshidratate, deteriorate. B-urile, de exemplu, se găsesc prioritar în ficatul de pui. Așadar, prin consumul de mâncăruri cu ficăței de pui ți se va îmbunătăți vizibil aspectul epidermei.

Puțină lume știe că prin consumarea de carne de pui (care are în componență și vitamina A și derivați ai săi, precum ar fi retinolul, carotenul și licopenul), se menține o vedere bună. Alimentația poate ajuta așadar orice persoană ca să vadă mai bine în zonele întunecate, deoarece favorizează activitatea celulelor sensibile la lumină, iar datorită concentrației în carotenoizi se previne și apariția cataractei.

Carnea de pui ajută la formarea de neurotransmițători care contribuie la o stare foarte bună de spirit, de fericire, de care sunt responsabile dopamina și serotonina, se îmbunătățește de asemenea capacitatea de concentrare.

Carnea de pui de calitate, gustoasă și sănătoasă

Oamenii care locuiesc la țară sunt mai sănătoși decât cei de la oraș deoarece ei preferă să consume mai frecvent carne de pasăre decât carne de porc sau, în cazuri excepționale, carne de vită. Nu doar că sunt mai sănătoși, dar ating și vârste mai înaintate.

Puiul este un element foarte ușor digerabil și este bine tolerat de către bolnavii cu afecțiuni digestive.

Mineralele conținute în carnea de pui, care ajută la formarea globulelor roșii și la transportul de oxigen, o fac recomandabilă persoanelor de diverse vârste, mai ales copiilor și bătrânilor.

Consumul de carne de pui de calitate superioară, bogată în proteine și săracă în grăsimi, este perfectă și pentru femeile însărcinate, deoarece oferă proteine cu valoare biologică ridicată și asigură materie primă de calitate celulelor viitoarei mame, dar și fătului. În plus, fierul ajută la prevenirea oboselii, în special în primul trimestru de sarcină.

Fiind vorba de o carne slabă și foarte ușor de digerat, mulți pediatrii recomandă includerea puiului în dieta diversificată a copiilor începând din luna a șasea de viață, ținând seama de faptul că anumite părți din acest aliment valoros, privite în ansamblu, furnizează cantități diverse de anumiți nutrienți.

Bolnavii de inimă pot mânca cu încredere carne de pui fără piele, deoarece este unul dintre cele mai bune alimente recomandate pentru sănătatea inimii.

Până și bolnavii de artrită pot beneficia de acest aliment, cercetătorii concluzionând deja faptul că prețiosul colagen de pui este o alternativă naturală excelentă, care combate această gravă boală osoasă.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si