Actualitate

Florin Roman vrea schimbarea Codului Fiscal: ANAF sa blocheze doar sumele datorate statului si sa ridice poprirea imediat dupa plata

Deputatul liberal Florin Roman a anuntat ca luni va depune un proiect de lege prin care vrea sa modifice modul in care ANAF pune poprire pe conturilor romanilor care au datorii la stat.

Mai exact, Florin Roman vrea ca ANAF sa nu le mai popreasca romanilor toate conturile si sumele pe care le detin la banci, pentru o datorie oricat de mica. Dimpotriva, ANAF ar urma sa popreasca exact sumele pe care romanul nu le-a platit la timp catre stat.

In plus, ANAF ar urma sa ridice popririle in cel mult 24 de ore de la momentul in care romanul si-a achitat obligatiile restante, nu in cateva zeci de zile, cum se intampla acum.

Iata cum explica Florin Roman acesta initiativa a sa:

„Voi depune maine la Parlamentul Romaniei o propunere legislativa de modificare si completare a Codului de Procedura Fiscala, astfel incat ANAF va avea obligatia expresa de a ridica imediat popriile pe conturi bancare ale debitorilor, in situatia in care contribuabilii si-au achit…

Citeste mai mult pe ZiarulTop.ro

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si