Curiozitati

Fatetele dentare dauneaza dintilor?

Fatetele dentare sunt o solutie ideala pentru a corecta defectele dintilor tai. Descopera ce sunt aceste fatete dentare, dar si cum functioneaza pentru a-ti infrumuseta zambetul.

Fatetele dentare nu afecteaza dintii. Cu toate acestea, necesita indepartarea unei grosimi de aproximativ 0,7 mm a smaltului pentru a plasa fateta ceramica. Aceasta procedura este mult mai putin invaziva decat plasarea unei coroane dentare, care indeparteaza 60 pana la 70% din tesutul dentar.

Exista riscuri atunci cand ai fatete dentare?

Nu exista riscuri deosebite pentru instalarea fatetelor dentare. Pot exista, totusi, sensibilitati crescute la frig, in cazuri extreme.

Care sunt dezavantajele fatetelor dentare?

Dezavantajele fatetelor dentare sunt:

  • Procesul este ireversibil. Odata ce stratul exterior este indepartat, nu mai exista cale de intoarcere.
  • Durata de viata a fatetei dentare este de 15 pana la 20 de ani. Prin urmare, este necesar sa refaci instalarea fatetelor sale dentare cel putin o data in viata daca a fost plasata devreme.

Care sunt beneficiile fatetelor dentare?

Avantajele fatetelor dentare sunt:

  • modifica forma
  • schimba nuanta
  • schimba permanent alinierea
  • si obtine zambetul pe care ti-l doresti: un zambet natural, un zambet „perfect”.

Ce se intampla cu dintii din spatele fatetelor dentare?

Aceasta este una dintre intrebarile care ne revin cel mai mult, ce se va intampla cu dintii tai in timpul instalarii si mai ales dupa.

In functie de metoda folosita, medicul stomatolog va reduce dintii in inaltime sau latime pentru a-i acoperi.

Cealalta metoda este sa-ti lustruiesti dintii naturali razuind smaltul astfel incat adezivul sa adere cat mai mult posibil de dinte.

Cu toate acestea, fatetele dentare devin din ce in ce mai subtiri si, datorita noilor performante, nu mai necesita indepartarea completa a smaltului inainte de a fi lipite.

Operatia este insa ireversibila, pentru ca dintii tai nu vor mai fi suficient de protejati pentru a spera la dinti sanatosi, iar daca dintii tai sunt taiati, va fi cu atat mai imposibil sa te intorci.

Pe de alta parte, nu este nevoie sa intri in panica, fatetele sunt rezistente la socuri, pete de mancare, carii si diferente de temperatura. 

Intretinere pentru o igiena impecabila

Din momentul in care se face instalarea, recurgerea la o igiena dentara impecabila devine o prioritate pentru ca aceasta schimbare de viata si aceasta investitie sa fie cat mai profitabila.

In concluzie, fatetele dentare nu iti afecteaza dintii originali si nu prezinta niciun risc pentru sanatatea ta, cu conditia sa ai grija de ei. 

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si