Stiri

Esti candidatul ideal pentru implant dentar? Iata cum poti afla!

Esti candidatul ideal pentru implant dentar? Iata cum poti afla!

In general, orice persoana care si-a pierdut un dinte sau o parte din dinti are optiunea sa apeleze la tratamentul cu implant dentar. Scopul acestui tratament este de a inlocui dintele pierdut cu un dispozitiv medical, care poarta numele de implant si se comporta exact ca un dinte normal, atat din punct de vedere al functionalitatii cat si estetic. 

Nu exista un singur tip de implant dentar, asa ca pentru a alege optiunea cea mai potrivita pentru el, pacientul se va duce la un control stomatologic, unde dentistul isi va face o idee despre cazul cu care se confrunta. De abia dupa aceea, cei doi vor putea cadea de comun acord asupra unui tratament care sa fie benefic. 

Ce poate afecta in mod negativ tratamentul cu implant dentar? 

Exista, totusi, cateva lucruri ce trebuie luate in considerare inainte de a opta pentru un astfel de tratament. In primul rand, pacientul care planuieste sa-si puna un implant dentar trebuie sa aiba o igiena orala cat mai buna, pentru ca doar asa se poate asigura ca dispozitivul o sa reziste in timp, fara a avea nevoie de interventia unui medic stomatolog. 

Nici pacientilor carora le este greu sa renunte la fumat nu le este recomandat tratamentul cu implant dentar, intrucat fumatul poate afecta implantul dentar atat in timpul perioadei de vindecare, cat si in cea care urmeaza. Acelasi lucru se poate spune si in cazul bolii parodontale, afectiunea gingiilor care duce la pierderea dintilor atunci cand nu este tratata. 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand te duci la o clinica stomatologica? 

In timpul primului consult este important ca pacientul sa aduca in discutie afectiunile de care sufera in prezent sau cele prin care a trecut deja. Daca dentistul are o idee clara in ceea ce priveste trecutul medical al pacientului, atunci ii va fi mult mai usor sa ofere tratamentul potrivit.  

In concluzie, candidatul ideal pentru tratamentul cu implant dentar este persoana care si-a pierdut un dinte sau mai multi si isi doreste sa-i inlocuiasca, are o igiena orala buna si este totodata dispusa sa renunte la fumat. 

Vezi si