Stiri

De ce să urmezi un curs de Business Analyst

Deși avantajele pe care ți le oferă absolvirea unui curs de Business Analyst potpărea evidente, în realitate, nu multe firme înțeleg modul în care business-ul lor se poate îmbunătăți de pe urma unei persoane pregătite în acest domeniu.

Business Analysis sau „analiza de afaceri” este o practică care permite schimbarea în cadrul unei organizații sau al unei întreprinderi prin identificarea nevoii de schimbare sau a unor oportunități și prin recomandarea de soluții care vor oferi valoare părților interesate. 

Soluția recomandată în urma unei astfel de analize ar putea fi legată de IT sau non-IT, minoră sau uriașă și ar putea fi un produs personalizat sau chiar disponibil. Diferite organisme din țara noastră organizează curs business analyst.

Ce presupune munca unui Business Analyst 

Un Business Analysteste responsabil pentru crearea de noi modele care sprijină deciziile de afaceri, lucrând îndeaproape cu echipele de raportare financiară și IT pentru a stabili inițiative și strategii pentru a îmbunătăți importul și pentru a optimiza costurile. 

Pentru asta un astfel de analist va avea nevoie de multă experiență în prognoză, bugetare și analiză financiară, combinate cu înțelegerea indicatorilor cheie de performanță.

Fișa postului unui Business Analyst include de obicei:

  • Realizarea unei analize detaliate de afaceri, conturarea problemelor, oportunităților și soluțiilor pentru o afacere;
  • Bugetare și prognoză;
  • Planificare și monitorizare;
  • Analiza variațiilor (diferența dintre un cost bugetat, planificat sau standard și suma reală suportată/vândută);
  • Prețuri;
  • Raportare;
  • Definirea cerințelor de afaceri și raportarea acestora către părțile interesate.

Avantajele de a urma un curs de Business Analyst

Capacitatea de a obține un loc de muncă bun

Pe măsură ce lumea afacerilor progresează zilnic, crește și nevoia ei de a ține pasul și de a se adapta în mod continuu la schimbări. Acest lucru a contribuit la motivul pentru care persoanele cu diplomă de Business Analyst încep să devină tot mai căutate în lumea afacerilor.

Fiind un curs care oferă cunoștințe despre abilitățile, instrumentele și tehnicile care permit progresul, obținerea unei diplome de Business Analyst te ajută să te angajezi în organizații de dimensiuni variate, din diferite industrii.

Salariu mare

Certificarea de Business Analyst înseamnă profesionalism, cunoaștere și înțelegere a componentelor afacerii. Un curs în domeniu arată că ai capacitatea de a analiza cerințele afacerii, procesele curente, de a propune soluții, de a asigura implementarea și de a monitoriza soluțiile pentru atingerea obiectivelor unei companii. Aceste competențe impun un salariu pe măsură.

Un sondaj realizat în SUA a arătat că persoanele certificate ca Business Analyst câștigă în medie cu 16% mai mult decât cei care nu sunt certificați. De asemenea, Biroul de Statistică a Muncii din SUA a preconizat o creștere a posturilor de Business Analyst de 14% între 2014-2024.

Vezi si