Actualitate

De ce să alegi o formulă de lapte praf pentru cel mic?

Formula de lapte praf este oferită sugarilor care nu beneficiază de laptele matern. Optarea pentru o astfel de formulă este relevantă, deoarece aceasta este  perfect adaptată nevoilor lor și este sigură pentru organismul în curs de dezvoltare. Ce conține o formulă de lapte praf pret bun și de ce părinţii pot alege această soluție?  

Cel mai bun lapte după laptele matern

Laptele matern este cea mai bună opţiune pentru copil. Cu toate acestea, alăptarea nu este întotdeauna posibilă sau dorită. În acest caz, este recomandată optarea pentru formula de lapte praf. Există mai multe formule pentru a satisface perfect nevoile copiilor mici şi anume:

  • Laptele de început, de la naştere – medicii pediatri recomandă mămicilor să înceapă cu această formulă. Se oferă copilului de la naștere până la diversificarea alimentelor (care începe în jur de 5 până la 6 luni). 
  • Laptele de vârsta a doua, cunoscut și sub numele de lapte de continuare, se recomandă până la vârsta de 1 an.
  • laptele de creștere este recomandat până la vârsta de 3 ani. Cu toate acestea, nu este singura sursă de nutriție pentru copil, deoarece el consumă acum alimente solide și poate bea și lapte integral de vacă (din când în când).

Deoarece un bebeluș poate avea nevoi specifice sau poate suferi de alergii la lactoză, formulele pentru sugari includ, de asemenea: 

  • lapte hipoalergenic; 
  • lapte pentru colici; 
  • lapte antiregurgitare; 
  • lapte acidifiat;
  • lapte fără lactoză. 

Formule pentru sugari adaptate nevoilor bebelușului

Formula pentru sugari este benefică pentru sănătatea sugarilor. Într-adevăr, aceste formule au fost dezvoltate de profesioniștii din domeniul alimentației și sănătății, fiind îmbogățite cu vitamine, minerale și carbohidrați. În același timp, acestea sunt reduse în proteine. Totul este făcut astfel încât compoziția să fie cât mai aproape de laptele matern.

 

Deoarece nevoile bebelușului se schimbă, formulele se adaptează. Din acest motiv, se găsesc formule pentru început, continuare, creștere etc. Ele sunt îmbogățite cu acizi grași esențiali pentru a promova dezvoltarea creierului, dar și cu fier pentru a reduce riscul de deficiențe.

Beneficiile pentru sănătate ale unei formule pentru sugari

Laptele pentru sugari satisface nevoile micuţilor, deci este bun atât pentru sănătatea lor, cât și pentru dezvoltarea lor, în ciuda unor idei preconcepute. Aceste formule protejează sugarul de viruși, infecții sau boli inflamatorii, precum laptele matern.

Utilizarea corectă a laptelui pentru sugari

Pentru a fi în beneficiul copiilor mici, formulele pentru sugari trebuie utilizate perfect. În acest scop, se va alege formula de lapte în funcție de vârsta și nevoile copilului. Dacă părinţii observă că micuţul nu tolerează bine preparatul, trebuie să consulte medicul pediatru. 

 

El va putea detecta o posibilă intoleranță sau o problemă de reflux gastroesofagian şi va recomanda  o formulă mai potrivită. Indiferent de marca de lapte ales, este important să se urmeze dozele enumerate pe cutie și / sau recomandate de medicul pediatru.

Vezi si