Actualitate

De ce este important sa investesti in sticla curbata si care sunt principalele aplicatii ale acesteia?

De ce este important sa investesti in sticla curbata si care sunt principalele aplicatii ale acesteia?

Una dintre cele mai moderne proceduri pentru realizarea si infrumusetarea sticlei este reprezentata de curbarea acesteia. Curbarea sticlei este un procedeu care se poate efectua prin deformarea plastica, numai cu ajutorul unei temperaturi foarte inalte. Din ce in ce mai des utilizata in diferite domenii de activitate si in diferite aplicatii, sticla curbata este alegerea ideala pentru utilizatorii care vor sa evite banalul.

Ce presupune curbarea sticlei si de cate feluri este aceasta?

Curbarea sticlei are loc numai sub efectul unei temperaturi foarte inalte, in care intregul proces de racire si de incalzire se realizeaza dupa grafice foarte bine stabilite. Specialistii sunt cei care seteaza curbele de incalzire si de racire a sticlei, pentru a obtine curbura proiectata si pentru a mentine caracteristicile sticlei la parametrii initiali, acestia fiind parametri de duritate, transparenta si de deformare a imaginii.

Sticla curbata este conditionata de anumiti factori care relationeaza intre ei, precum calitatea si tipul sticlei, dimensiunea, unghiul de curbare, raza si tipul curbarii, dar si de grosimea sticlei si de calitatea materialului folosit la confectionarea matritei. Executarea sticlei curbate este posibila pentru sticla ornament, sticla clara, colorata in masa, reflexiva, in mod gravitational si fortat, in vederea obtinerii razelor necesare.

In ceea ce priveste tipurile de curbare a sticlei, acestea includ: curbarea cilindrica, sferica, conica, parabolica si artistica, precum si curbarea cilindrica, iar in continuarea cilindrului sa vina parti drepte.

Care sunt principalele aplicatii ale sticlei curbate si de ce este ales acest tip de sticla?

De cele mai multe ori, sticla curbata isi gaseste locul indeosebi in portofoliilor designerilor, in special ale creatorilor de design modern. Sticla curbata se potriveste atat in interior, cat si in exterior, fiind excelenta pentru ca da o nota de modernism si un caracter estetic deosebit aplicatiilor in care este folosita. Asadar, sticla curbata este ideala in aplicatii arhitecturale exterioare, in mobilier si subansamble de mobilier, cum ar fi usile de sticla si elementele componente ale diferitelor piese de mobilier.

Mai mult decat atat, specialistii recomanda folosirea sticlei curbate pentru sisteme de cabine de dus si usi de sticla, precum si pentru partitionari ale spatiilor de birouri. Alte aplicatii ale sticlei curbate includ usile automate, copertinele si luminatoarele, dar si vitrinele magazinelor, peretii cortina si sticla pentru ferestre. Pentru a obtine sticla curbata de calitate, este foarte importanta atat matrita, cat si cuptorul pentru curbare si calculele care trebuie facute in vederea obtinerii unor rezultate optime.

Sticla curbata este, cu siguranta, cea mai buna solutie pentru design interior si exterior, pentru a crea detalii impresionante in amenajarile interioare ale spatiilor de locuit si ale spatiilor de birouri si pentru a crea un aspect modern de succes.

Vezi si