Actualitate

Cursuri pentru postul de tehnician veterinar – ce trebuie sa stii

Tehnicienii veterinari ajuta medicii veterinari in diagnosticarea si tratarea animalelor in clinici private, spitale de animale si unitati de cercetare. Locul de munca include testarea sangelui, urinei, scaunului si altor probe, administrarea vaccinurilor si a altor medicamente sub directia unui medic veterinar, administrarea anesteziei si pregatirea animalelor pentru alte operatii, precum si orice alta sarcina necesara pentru a ajuta medicii veterinari cu ingrijirea si tratamentul animalelor.

Tehnicienii veterinari necesita instruire specifica si trebuie sa fie autorizati, spre deosebire de asistentii veterinari , care nu sunt capabili sa efectueze teste sau sa administreze medicamente, printre alte limitari.

Obligatii si responsabilitati tehnician veterinar

Aceasta cariera necesita, in general, capacitatea de a indeplini urmatoarele sarcini:

  1. Asistati medicii veterinari
  2. Monitorizati semnele vitale
  3. Obtineti sange, scaun si alte probe
  4. Testati sangele, scaunul si alte probe
  5. Ia radiografii
  6. Pregatiti animalele pentru operatie
  7. Efectuati proceduri dentare
  8. Primul ajutor de urgenta
  9. Retineti animalele in timpul examenelor
  10. Administrati anestezia

Administrati medicamente, vaccinuri si tratamente prescrise de un medic veterinar

Tehnicienii veterinari servesc medicii veterinari in moduri similare cu ceea ce fac tehnicienii de laborator si asistentii medicali pentru medici. Tehnicienii veterinari ajuta la tratamentul animalelor, luand fonduri medicale de la proprietarii lor si contribuind la administrarea tratamentelor sau a medicamentelor. De asemenea, testeaza sange si alte probe, dupa cum este necesar.

Responsabilitatile specifice pot varia in functie de locul unde lucreaza un tehnician veterinar. De exemplu, cei care lucreaza in mici practici private care servesc animale de companie familiale probabil vor petrece mai mult timp asistand medicii veterinari cu tratamente si lucreaza cu proprietarii de animale de companie. Cei care lucreaza in laboratoarele de cercetare ar putea totusi petrece mai mult timp intr-un cadru de laborator, efectuand teste.

Educatie, formare si certificare

O diploma de licenta nu este necesara, insa tehnicienii veterinari trebuie sa finalizeze un program de doi ani si sa treaca un examen pentru a deveni certificat pentru a lucra in statul in care locuiesc. Acestea se numesc cursuri pentru tehnician veterinar.

Educatie: tehnicienii veterinari aspiranti obtin o diploma asociata dintr-un program de tehnologie veterinara de doi ani, care a primit acreditarea de la Comitetul American pentru Asociatia si Activitatile Veterinare ( CVTEA ) al Asociatiei Americane de Medicina Veterinara.

Instruire si experienta: Antrenamentul formal include, de obicei, lucrari de laborator si clinice cu animale vii. Elevii de liceu interesati in domeniu ar trebui sa urmeze cursuri specializate, sau sa fie la profilul stiinte ale naturii. De asemenea, este o idee buna sa faci voluntariat la cabinetul unui medic veterinar sau la un adapost de animale pentru a castiga experienta.

Perspectiva postului

Cererea de tehnicieni veterinari este de asteptat sa creasca in viitorul apropiat, datorita cresterii numarului de gospodarii cu animale de companie,

Vezi si