Actualitate

Cum se face cel mai bun pui la cuptor?

Cum se face cel mai bun pui la cuptor?

Pui la cuptor simplu, aromat cu usturoi, unt și ierburi până la o perfecțiune aurie, crocantă și suculentă! Ușor, simplu de făcut și aromat, acesta este cel mai bun pui la cuptor și este perfect pentru cină, sau pentru weekend împreună cu familia.

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 linguri unt, topit
  • 3 căței de usturoi tocat
  • 3/4 lingurițe sare, sau după gust
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/4 linguriță condiment de ardei cu lămâie sau puteți folosi și piper negru măcinat proaspăt
  • 1 lămâie,
  • 3 crenguțe proaspete de rozmarin
  • 4 catei de usturoi, curățați de coajă.

Metodă de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 grade.

Uscați bine puiul cu prosoape de hârtie.

Așezați puiul, cu pieptul în sus, pe o tavă.

Periați puiul cu unt topit.

Presărați sau frecați usturoiul tocat peste tot puiul.

Într-un castron mic combinați sare, busuioc, cimbru și piper de lămâie; frecați puiul.

Adăugați puțină sare în interiorul cavității și umpleți cavitatea cu felii de lămâie, rozmarin și căței de usturoi.

Legați picioarele împreună cu sfoară de bucătărie și puneți aripile sub corpul puiului.

Băgați puiul la cuptor.

Reduceți temperatura cuptorului la 200 grade și lăsați o oră.

Scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească timp de aproximativ 15 până la 20 de minute înainte de tăiere.

Cu ce poți combina puiul la cuptor

Cartofi copți umpluți cu brânză

Nu puteți greși cu simplitatea unui cartof copt umplut cu brânză. Puteți folosi orice brânză doriți, dar credem că brânza cheddar este cea mai bună brânză topită pentru acești cartofi speciali.

Cartofi umpluți cu broccoli și brânzeturi

Această rețetă este pur și simplu delicioasă. La urma urmei, totul are un gust mai bun atunci când este acoperit cu sos de brânză!â

Salată grecească

Vă va plăcea această salată greacească simplă și tradițională cu roșii coapte, castraveți crocanți, ardei grași, ceapă, măsline negre și feta cremoasă. În Grecia se servește cel mai adesea de la începutul primăverii până la începutul toamnei. Și este cu adevărat cea mai bună utilizare a produselor de calitate ale sezonului, inclusiv roșii suculente, castraveți, ardei grași verzi și ceapă.

Măslinele kalamata grecești de calitate și brânza feta cremoasă, fabricate din lapte de oaie, sunt o necesitate în această salată. Și brânza nu se sfărâmă niciodată, ci se servește în bucăți mari sau blocuri care încununează frumoasa salată proaspătă!

Salată de primăvară cu oțet de caise

Această superbă salată folosește caise uscate pentru un accent dulce și înțepător.

Salată de cartofi dulci și conopidă

Legumele prăjite sunt cel mai bun mod de a-ți îmbogăți salata, astfel încât să rămâi plin mai mult timp.

Salată de sfeclă, ciuperci și avocado

Deoarece avocado face totul de 100 de ori mai delicios.

Vezi si