Actualitate

Cum sa-ti eficientizezi timpul de angajare a candidatilor potriviti pentru compania ta?

In contextul actual, datorita avansului tehnologic, angajatorii au posibilitatea de a apela la metode mult mai simple de cautare si de gasire a candidatilor potriviti. Printre acestea se numara si platforma online de recrutare, in cadrul careia se pot posta diverse anunturi atractive de angajare, care sa se adreseze unor candidati specializati intr-un anumit domeniu. 

Angajatorii care vor sa isi creeze cont in cadrul unui portal de recrutare isi pot indrepta atentia catre AMS AI, format dintr-o echipa dedicata si perseverenta.

3 factori de care sa tii cont atunci cand iti realizezi anuntul de angajare

1. Titlu atractiv

Inainte de conceperea anuntului propriu-zis de angajare, este necesar sa se tina cont de alegerea unui titlu atractiv, care sa atraga atentia tuturor candidatilor si sa le starneasca interesul cu privire la ceea ce compania le poate oferi. Este necesar ca titlul sa rezume clar toata ideea anuntului de angajare, astfel incat candidatul sa stie exact, din prima clipa, daca anuntul i se adreseaza sau nu.

2. Introducere corespunzatoare

Introducerea poate sa cuprinda informatii relevante despre companie si despre motivul pentru care este in cautarea unor candidati implicati, cu puternice abilitati de gestionare a activitatilor. Tot in cadrul acestei rubrici, angajatorul trebuie sa descrie pe scurt care va fi rolul respectivului candidat in companie.

3. Descrierea locului de munca

Angajatorul trebuie sa descrie locul de munca tot intr-o maniera atractiva, in care specifica atent care sunt pretentiile sale de la candidat, ce studii sau experienta il avantajeaza si cum il poate ajuta compania sa se dezvolte in continuare. 

4. Specificarea locatiei

Exista o multime de angajatori care uita sau, dintr-un motiv sau altul, evita sa mentioneze locatia job-ului. Inainte de a lua in considerare un anumit anunt de angajare, candidatul se uita mai intai la localitatea in care locul de munca este disponibil. Acest lucru poate economisi mult timp destinat procesului de recrutare. 

In concluzie, fiecare angajator trebuie sa tina cont de pasii mentionati anterior in articol de realizare a unui anunt de angajare pe care sa il posteze pe o plaforma de recrutare. Astfel, va economisi timp semnificativ si va gasi rapid candidatul pe care si-l doreste. 

Vezi si