Stiri

Cum sa te pregatesti pentru sezonul de vanatoare de mistreti?

Vanatoarea de mistreti este una dintre cele mai practicate la nivelul Romaniei, chiar numerosi vanatori din tari straine venind aici pentru partide de vanatoare. Desi mistretii masculi se pot vana pe perioada intregului an, incepand cu data de 1 iunie se deschide sezonul de vanatoare si pentru femele sau chiar pui. 

Astfel ca pasionatii de vanatoare ar trebui sa fie pregatiti, mai ales daca au in plan o partida de vanatoare, in viitorul apropiat. In continuare vor fi prezentate principalele elemente care nu ar trebui sa lipseasca din componenta unor echipamente de vanatoare, pentru mistreti. 

Ce tip de arma se poate folosi pentru vanatoarea de mistreti? 

Activitatea de vanatoare este foarte bine definita de normele legislative, in care sunt prevederi referitoare atat la modul in care se organizeaza si se desfasoara o partida de vanatoare, cat si ce arma sau munitie poate fi utilizata pentru un anumit tip de vanat. 

Astfel ca atunci cand vine vorba despre vanatoarea de mistreti, cel mai des folosite sunt armele de calibrul 12 mm, cu doua tevi lise sau semiautomate, care au cel mult doua cartuse in magazie si unul pe teava. De asemenea, cartusele trebuie sa fie cu proiectil unic, conform modificarilor legislative aduse in 2015 la Legea Vanatorilor. 

Ce imbracaminte trebuie purtata la vanatoarea de mistreti? 

Echipamentul care ar trebui purtat in timpul unei partide de vanatoare de mistreti este de culoare verde inchis, cu camuflaj, care sa permita vanatorilor sa se poata apropia cat mai mult de tinta. 

De asemenea, din componenta unui astfel de echipament nu pot lipsi bocancii, chiar daca vanatoarea are loc vara, deoarece acestia au rolul de a oferi protectie picioarelor, atat impotriva umiditatii din natura, cat si impotriva unor posibila accidentari – cum ar fi alunecarea – sau raniri, fie in desisul padurii, fie chiar de insecte sau mici animale salbatice. 

 Este important ca echipamentul de vanatoare sa fie adaptat conditiilor meteo din perioada in care are loc partida, dar si tipului de vanat pentru care se organizeaza partida de vanatoare. Astfel, participantii vor fi protejati si se vor putea bucura de satisfactia trofeelor obtinute. 

Vezi si