Stiri

Cum sa cresti FPS-ul pistolului tau airsoft?

Cum sa cresti FPS-ul pistolului tau airsoft?

Doresti sa maresti viteza, masurata in FPS, a unui pistol airsoft? Afla ca acest lucru nu este un lucru mic. Intr-adevar, instalarea unei parti gresite iti poate deteriora rapid replica airsoft sau chiar o poate face complet inutilizabila. Prin urmare, trebuie sa efectuezi cu atentie „actualizarea” sa. In general, cei  care vand intr-un magazin airsoft in Bucuresti sunt pasionati de acest sport si prin urmare, sunt si specialisti in acest domeniu. Articolul de mai jos iti spune cum sa imbunatatesti in siguranta FPS-ul pistolului tau airsoft.

Definitia FPS

FPS este o unitate de viteza engleza. Aceste trei litere inseamna Picioare pe secunda sau Feet per second in engleza. Aceasta este, prin urmare, distanta in picioare pe care o va parcurge bila intr-o secunda.

1 FPS este echivalent cu 1,09728 km/h. O minge care iese din canon la 330 FPS va avea, prin urmare, o viteza convertita de 362 km/h.

Multi jucatori, adesea incepatori, confunda puterea si viteza un pic atunci cand incep.

Viteza exprimata in FPS este masurata folosind un cronograf. Greutatea bilelor utilizate pentru a lua aceasta masurare va varia rezultatul. Bilele de 0,20 g sunt, prin urmare, utilizate ca referinta pentru a avea o masurare egala pe toate replicile.

Puterea este exprimata in Joule (J). Este o unitate de masura a energiei cinetice dezvoltata de minge, deci forta ei de impact. Puterea este un raport intre viteza si greutatea proiectilului. O poti calcula cu urmatoarea formula: E = ½ m v2

  • „E” reprezinta energia exprimata in Jouli
  • „m” este masa proiectilului in kilograme
  • „V” este viteza in metri pe secunda

In rezumat, daca masori replica la o viteza de 330 fps cu o minge de 0,20 g, aceasta va insemna ca replica ta dezvolta o energie de 1,01 Jouli.

Ce trebuie sa stii inainte de a incepe modificarile la replica

Cresterea FPS a acestor pistoale airsoft nu este fara consecinte. Aminteste-ti ca o replica nu trebuie sa depaseasca 2 jouli (sau 463 fps cu bile de maximum 0,20 g). De indata ce ii depasesti, replica ta nu va mai fi considerata o jucarie pentru a practica airsoft, ci o arma de categoria D.

Cum sa cresti FPS-ul replicii sale?

Cresterea FPS necesita o modificare mecanica. Pentru siguranta jucatorilor, se recomanda sa verifici daca replica airsoft pe care doresti sa o cresti nu depaseste probabil 2 jouli sau chiar mai putin daca replica cu care joci este mai mica. Pentru mai multa siguranta, solicita intotdeaua ca aceasta modificare sa fie facuta de un profesionist dintr-un magazin de arme airsoft din Bucuresti. Prin urmare, cu ajutorul acestui specialist airsoft vei obtine o replica cu putere FPS de incredere si siguranta.

Vezi si