Stiri

Cum sa creezi o baie in stil Art Deco?

Cum sa creezi o baie in stil Art Deco?

Art Deco este un stil de design cunoscut pentru utilizarea culorilor contrastante si a formelor geometrice. A devenit popular in anii 1920 si 1930, influentand designul camerelor, al mobilierului de baie si al articolelor de uz casnic. 

O baie in stil Art Deco impresioneaza prin intensitatea culorilor si bogatia formelor, dar caracterul ei seducator vine din atmosfera de lux pe care o emana. De aici prezenta manoperei rafinate si a modelelor geometrice contrastante cu linii curate, impresionant de frumoase.

In prezent, Art Deco este unul dintre cele mai interesante stiluri care poate fi aplicat pentru decorarea bailor. Este un stil izbitor, cu mult farmec care este sinonim cu stralucirea si eleganta. Este putin probabil sa se demodeze, indiferent cate idei originale se vor include in design. 

Cu toate acestea, un lucru este sigur – crearea unei bai Art Deco va adauga lux si eleganta. In plus, designul este foarte versatil – pentru a obtine aspectul potrivit, trebuie doar imbinate unele dintre cele mai populare elemente moderne si traditionale utilizate in decorul bailor in secolul XXI.

Elemente specifice intr-o amenajare Art Deco

Acest stil este o idee grozava pentru amenajarea baii. Culorile monocrome alb-negru sunt o alegere foarte populara. Cu toate acestea, proprietarii nu trebuie sa se limiteze la ele. Orice combinatie de culori vibrante, cum ar fi rosu si argintiu sau verde si auriu este o alegere minunata. 

Se pot adauga chiar si cateva accente de culoare prin diverse accesorii – prosoape, truse de toaleta si multe altele. Pentru a crea un aspect si mai glamour si mai luxos, se poate miza pe robinete cu manere geometrice negre.

Mai presus de toate, stilul Art Deco se bazeaza pe linii si modele geometrice. Sunt disponibile sub diverse forme si sunt ideale pentru gresie, pereti si podele. De exemplu, se pot combina placi de faianta alb-negru cu robinete aurii sau argintii. Tapet cu dungi aurii si argintii sau mobilier de baie de lux cu ceramica alba simpla.

De asemenea, se poate alege faianta monocroma ce reflecta lumina, cu finisaj glossy. Un aspect interesant se poate obtine prin combinarea placilor de ceramica in mai multe nuante neutre pentru a obtine contrastele tipice stilului Art Deco, insa fara a incarca prea mult atmosfera.

O alta optiune o reprezinta faianta Spania cu modele geometrice, florale, zigzag sau chevron. Specialistii recomanda montarea acesteia pe un perete mai evident, de exemplu cel vizibil la deschiderea usii in baie. 

Intr-o baie cu influente Art Deco pot fi incorporate baterii de lavoar retro, in al caror design predomina curbele elegante. Cazile de baie cu picioare frumos arcuite, atat in varianta alba, simpla, cat si in combinatie cu negru vor da un aer usor sofisticat incaperii. 

Silul Art Deco este pentru cei care doresc sa readuca in casa un stil de viata indraznet. Este un curent al extremelor si al contradictiilor – Art Deco inseamna eclectism. Pentru unele persoane poate fi greu de inteles, dar aceasta este frumusetea autentica a stilului Art Deco!

Vezi si