Stiri

Cum să alegi ramele potrivite pentru ochelarii de vedere? 5 sfaturi

Rama ochelarilor de vedere influențează atât confortul resimțit de-a lungul zilei, cât și felul în care arăți și te simți. Procesul de alegere a acesteia poate părea o sarcină copleșitoare. Cu atâtea opțiuni disponibile, cum știi care este cea mai potrivită pentru tine? Nu-ți face griji! Venim în ajutorul tău cu 5 sfaturi utile. 

1. Mergi într-un magazin de ochelari de încredere

Când dorești să probezi rame pentru ochelari în Brașov sau în orice alt oraș din țară, este important să alegi un showroom de încredere, cu reputație excelentă și cu personal bine pregătit. Astfel, vei avea garanția că achiziționezi produse originale, de înaltă calitate. 

În plus, vei putea beneficia de asistență din partea unor profesioniști pentru alegerea ramelor perfecte pentru tine. Personalul showroomului îți poate oferi informații și recomandări referitoare la brandul ochelarilor, material, formă, culoare, dimensiuni și la ultimele tendințe din modă. 

2. Ține cont de forma feței

Alege o ramă care este în armonie cu trăsăturile feței tale. Ca regulă generală, ochelarii nu ar trebui să fie similari formei chipului tău, ci să o completeze:

 • persoanele cu fața rotundă sau ovală ar putea alege rame pătrate sau rectangulare, pentru a oferi un contrast;
 • dacă ai fața pătrată, optează pentru rame rotunde sau ovale, pentru a echilibra proporțiile chipului;
 • pentru fața în formă de inimă sunt potrivite ramele cat-eye, Clubmaster sau browline.

3. Nu neglija dimensiunile ramei

Chiar dacă ai găsit rama cu forma ideală pentru tine, nu te grăbi să o achiziționezi. Probeaz-o și, de asemenea, verifică dimensiunile notate pe brațe sau pe puntea nazală, care indică:

 • lățimea fiecărei lentile – spre exemplu, 53 de milimetri;
 • lățimea punții nazale – spre exemplu, 16 milimetri;
 • lungimea brațelor – spre exemplu, 140 de milimetri.

În cazul în care rama este prea îngustă sau prea lată, s-ar putea să ai dificultăți în a vedea corect. În schimb, dacă brațele sunt prea scurte sau prea lungi, ochelarii fie vor sta prea aproape de ochi, fie vor aluneca în mod constant pe nas. Personalul unui showroom te poate ajuta să faci alegerea corectă. 

4. Alege culoarea ramei în funcție de nuanța ochilor

Culoarea ramei poate pune în evidență nuanța ochilor și crea un aspect armonios și atrăgător. Iată câteva recomandări:

 • pentru ochii albaștri sunt potrivite ramele negre, maro închis, albastre, gri și argintii;
 • dacă ai ochii căprui, o multitudine de rame sunt ideale pentru tine – negre, aurii, maro deschis, verzi și cu alte nuanțe calde;
 • ochii verzi sunt evidențiați de ramele aurii, maro deschis și tortoiseshell.

5. Ia în considerare tendințele ochelarilor de vedere

Ochelarii nu sunt doar un instrument de corectare a vederii, ci și un important accesoriu de modă. Designul ramei poate varia de la un sezon la altul, la fel ca în cazul hainelor, iar alegerea pe care o vei face îți va contura stilul personal. Printre cele mai populare modele din 2023 se află:

 • ramele cat-eye – modelul încadrează ochii foarte frumos și pune în evidență feminitatea;
 • ochelarii cu ramă groasă – sunt inspirați din moda anilor ’50;
 • ochelarii Aviator cu ramă subțire – acest model atemporal este reinterpretat;
 • ramele transparente sau cu nuanțe translucide;
 • ramele colorate și îndrăznețe.

Alege o ramă care este în trend, dar care se potrivește și stilului tău personal. Explorează diverse opțiuni la modă în acest an pentru a găsi perechea perfectă de ochelari de vedere.

Chiar dacă alegerea ramei de ochelari este o sarcină dificilă la prima vedere, sfaturile de mai sus te vor ajuta să faci cea mai bună achiziție pentru preferințele și nevoile tale. Optează întotdeauna pentru produse de optică de înaltă calitate, care să arate impecabil chiar și după multe luni de purtare zilnică. 

Sursă foto: freepik.com

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si