Stiri

Cum poate fi de ajutor un implant dentar?

De la an la an, in domeniul stomatologic continua sa-si faca aparitia tot mai multe tratamente moderne, care pot ajuta considerabil la mentinerea unei danturi sanatoase si frumoase din punct de vedere estetic. Cu toate acestea, unii oameni prezinta, in continuare, o reticenta crescuta atunci cand vine vorba de mersul la dentist, aceasa putand sa fie rezultata de pe urma lipsei de informare, a fricii sau preturilor prea scumpe.

Ce este un implant dentar?

Mai pe intelesul tuturor, implantul dentar este o bucata de metal, de cele mai multe ori sub forma de surub, introdusa in maxilar. Scopul sau este de a inlocuii unul sau mai multi dinti lipsa, in functie de nevoile clientului. 

Cu ce ajuta un implant?

Episodul pierderii unui dinte se poate dovedi extrem de dureros din mai multe puncte de vedere, acesta putand sa cauzele atat daune fizice, cat si mentale. Cu ajutorul unui implant dentar, toate problemele respective vor disparea cu desavarsire.

Atunci cand cand se pierd dintii, mancarurile tari, precum fructele sau carnea, vor trebui sa fie din ce in ce mai evitate, ca urmare a functiilor pierdute ale danturii. Acest aspect se va dovedi, de cele mai multe ori, destul de neplacut, mai ales atunci cand felurile respective de mancare se numara printre preferatele unei persoane. Implantul va putea relua functiile pierdute, omul putand sa se bucure in continuare de ceea ce-i place.

Implanturile pot reda zambetul pierdut. Foarte multi oameni, in urma pierderii unui dinte, ajung sa simta o rusine sau un disconfort psihic daca incearca sa zambeasca in public. Aceste probleme afecteaza, cu precadere, persoanele tinere.

Fonatia si felul in care o persoana vorbeste sunt, de cele mai multe ori, afectate, ca urmare a pierderii dintilor. Dupa cum s-a observat, un impact mai mare, in acest caz, se evidentiaza la pierderea incisivilor. Pronuntia cuvintelor devine mult mai dificila, iar comunicarea cu alte persoane necesita mai mult efort. Implanturile preiau sarcinile pe care, in mod normal, le-ar fi indeplinit dintii.

Implanturile reduc riscul de aparitie al problemelor gingivale. Ca urmare a pierderii unor dinti, gingiile sunt mai predispuse la presiunea exercitata asupra lor, fapt care, pe termen lung se poate dovedi daunator. Prin intermediul implanturilor, aceste probleme nu vor mai exista.

In concluzie, acestea sunt informatiile care trebuie luate la cunostinta.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si