Stiri

Cum îți poți detoxifia organismul pe timp de iarnă?

Cum îți poți detoxifia organismul pe timp de iarnă?

Este cunoscut faptul că, în sezonul rece, devenim mai sedentari. De asemenea, fiind perioada sărbătorilor tindem să facem mici excese alimentare. Pe fondul acestor acțiuni, organismul nostru se încarcă cu toxine, devine mai slăbit, influențând totodată și starea de spirit. 

Astfel, detoxifierea de iarnă implică energie, alimentație sănătoasă, activitate fizică și bineînțeles relaxare. Din acest motiv, este esențial să creezi un mediu mai echilibrat de hidratare și de alimentație în vederea purificării organismului. 

O detoxifiere reușită implică o:

  • Alimentație cât mai bogată în nutrienți pentru a-ți recăpăta tonusul;
  • Recăpătare a tonusului prin activitate fizică constantă;
  • Stare de spirit mult mai bună;
  • Putere de concentrare optimă în efectuarea activităților cotidiene;
  • Imunizare a organismului.

Recomandări generale de detoxifiere

În orice program de detoxifiere este important să acorzi atenție următoarelor aspecte cheie:

Nutriția

Orice masă trebuie să fie echilibrată, prin consumul de alimente proaspete, bogate în nutrienți. Important este să ai în vedere surse importante de vitamine și minerale (legume, fructe, verdețuri, pește etc.), ele având un efect energizant și de întărire a organismului. 

Totodată, trebuie consumate alimente care restabilesc echilibrul intestinal. Astfel, se poate consuma ulei esential de oregano. El este ideal pentru detoxifiere, prin prisma beneficiilor aduse organismului: susținerea sistemului imunitar sănătos și obținerea unei digestii optime.

Potrivite pentru detoxifierea de iarnă sunt și sucurile naturale, bazate pe fructe și legume bogate în vitamine și minerale. 

Un somn odihnitor

Pentru că detoxifierea are loc atunci când corpul se relaxează, trebuie să-i oferim organismului șansa să se recupereze. În acest sens, este necesar să avem un somn de 6 până la 8 ore, în fiecare noapte, pentru a permite organismului să își recupereze forțele după stresul la care a fost supus pe parcursul zilei. 

Dacă te confrunți cu problema de a adormi greu sau ai un somn întrerupt, atunci pune câteva picături uleiuri esentiale într-un difuzor pentru ca trupul, mintea și spiritul să se liniștească. În acest fel, te vei trezi plin de vitalitate și cu o stare de spirit considerabil îmbunătățită.

Exerciții fizice

Chiar dacă elimini din dietă kilocaloriile adiționale, planurile de detoxifiere includ și exerciții fizice. Cu toate acestea, trebuie să acorzi o atenție deosebită intensității și duratei activităților sportive pentru a preveni oboseala. Optează mai degrabă pentru exerciții ușoare de stretching sau de yoga pentru a îmbunătăți starea organismului și a eficientiza planul de detox.

Suplimente alimentare

În perioadele de detoxifiere, organismul trebuie susținut cu ajutorul unor nutrienți importanți preluați din surse naturale, care să eficientizeze programul de detoxifiere. 

Un exemplu în acest sens este Cleanse & Restore Kit doTerra, care include uleiuri esențiale, capsule moi pentru susținerea vitalității, capsule cu fibre prebiotice și microorganisme probiotice, precum și amestec de enzime digestive. 

Acest mix de suplimente va sprijini procesul de detoxifiere al organismului tău, în timp ce te vei bucura de energie și sănătate.

Surse:
https://books.google.ro/books?id=CRicb8AOkpEC&pg=PT193&lpg=PT193&dq=winter+detox+rule&source=bl&ots=DDKWbNiNO-&sig=ACfU3U22aUVfXoEIFEnFk2K995AjGZwUlA&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwj2lc3jnr30AhU-7rsIHX9_Cgg4ChDoAXoECCIQAw#v=onepage&q=winter%20detox%20rule&f=false
https://www.healthline.com/nutrition/how-to-detox-your-body

ACASĂ

Cleanse & Restore Kit

Vezi si