Stiri

Cum functioneaza si care sunt beneficiile tocatoarelor de deseuri

Cum functioneaza si care sunt beneficiile tocatoarelor de deseuri

Un tocator de deseuri este un echipament folosit pentru a toca si a marunti orice tip de material. Daca tocatoarele pentru hartie sunt mai usor de recunoscut din moment ce pot fi intalnite in aproape orice tip de organizatie, alte tipuri de tocatoare nu sunt la fel de usor de remarcat. Exista multe feluri de tocatoare de deseuri in functie materialele pe care acestea le pot procesa.

Cum functioneaza tocatoarele de deseuri

Cele mai multe tocatoare sunt de mare putere si eficienta pentru a procesa diferite tipuri de deseuri prin reducerea volumului acestora. Printre cele mai importante caracteristici pe care le au cele mai multe tocatoare de deseuri se numara:

 • Gama vasta de productivitate la continuitate scazuta.
 • Posibilitatea de a gestiona orice fel de deseuri intr-un mod eficient, indiferent daca este vorba de plastic, deseuri electronice, resturi sau deseuri de metal.
 • Functioneaza cu energie electrica si cu actionare hidraulica. Cand alegi un tocator eficient, robust si performant vei putea gestiona mult mai bine deseurile.

Beneficiile folosirii unei tocatoare de deseuri:

 • Reducerea dimensiunii deseurilor de orice fel.
 • Ajutor la reciclarea deseurilor solide.
 • Ajutor in gestionarea apelor uzate.
 • Protejeaza confidentialitatea companiei prin distrugerea documentelor si a suporturilor media, cum ar fi hard disk-urile si alte articole electronice.
 • Posibilitatea de a taia atat modelele drepte cat si pe cele din plasa. Rezistenta mare a motorului si tehnologia de taiere ajuta la taierea cartonului de dimensiuni considerabile.

Gestionarea deseurilor

Un tocator performant joaca un rol important in gestionarea deseurilor. Cu ajutorul unei astfel de masinarii pot fi condensare usor materiale precum asfaltul, cauciucul, lemnul, materialele plastice si alte materiale similare la o simpla fractiune din dimensiunea lor initala.

Mai mult decat atat, se pot descompune deseurile biodegradabile mai repede, atunci cand acestea au fost maruntite. Daca sunt maruntite corect, materialele care sunt îngropate in depozitele de deseuri vor ocupa mult mai putin spațiu.

Cum alegi cel mai potrivit tocator pentru deseuri

Sunt cateva detalii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi un tocator pentru deseuri:

 • Compozita obiectelor care urmeaza sa fie reciclate.
 • Volumul materialelor pe care urmeaza sa le toci.
 • Cerintele cumparatorilor – cerintele trebuie luate in considerare in parametri precum marimea particulelor.
 • tipul de taiere dorit – determina daca taieturile cu banda sunt o optiune mai buna sau cea de polizor, in functie de taieturile necesare.

Dintre toate tipurile de materiale care ajung sa fie tocate cu ajutorul unor astfel de masini, plasticul ocupa un loc important. Plasticul este un material pe care  il foloseste aproape oricine. Aproape toti consumatorii folosesc obiecte din plastic de la recipient, la jucarii, aparatura eletronica, pungi de plastic si ambalaje. Plasticul a devenit de mult timp deja un inamic al mediului inconjurator. Aceste echipamente de reciclat cum sunt tocatoarele de deseuri sunt extreme de utile pentru a transforma in fulgi obiectele mari din plastic.

Vezi si