Actualitate

Cum alegi pompa submersibila de care ai nevoie?

O pompa submersibila este un dispozitiv cu un motor incorporat, care pompeaza eficient cand este complet scufundata in fluid. Pompele submersibile sunt utilizate in mai multe domenii; in general, acestea sunt folosite pentru drenaj, pompare a apelor uzate, a celor industriale sau de pompare a particulelor de nisip (namol). Puteti gasi orice tip de pompe submersibile online.

Pentru a intelege ce tip de pompa submersibila va este utila trebuie sa tineti cont de caracteristicile sale.

Pompe cu tocator

O astfel de pompa este o pompa centrifuga echipata cu un sistem de tocare care taie materialele solide moi continute in apele uzate, apele reziduale. Ca urmare, riscul de infundare a pompei este redus la minim. Cu toate acestea, aceasta pompa nu este potrivita pentru pomparea apelor cu continut ridicat de nisip si sunt compuse din mai multe componente decat o pompa submersibila obisnuita, ceea ce necesita intretinere si piese de schimb suplimentare.

Aplicatii: In cazul apelor uzate, cand exista sisteme de pompare si pompe cu diametre mai mici ale conductelor, unde debitul este de obicei mai mic, de exemplu, zone izolate sau case individuale.

Pompe pentru puturi de foraj

Acest tip de pompa submersibila este destinat aducerii apei potabile sau de udat culturile din pamant la suprafata. O pompa care se instaleaza intr-un put forat functioneza eficient cand este scufundata in apa. Aceasta inseamna ca motorul incorporat trebuie sa fie complet etansat. Forarea de puturi este o solutie tot mai des abordata de firme care consuma un volum mare de apa, pentru ca astfel costurile sunt mult mai reduse. Cu toate acestea, exista multe variabile, inclusiv adancimea la care exista panza freatica si proprietatile acesteia. Daca alegeti o pompa submersibila pentru puturi de foraj, trebuie sa va asigurati ca este suficient de puternica pentru a pompa apa la suprafata in functie de adancimea putului.

Aplicatii: in agricultura, in locuinte, spalatoriile de masini, detinatorii de piscine, captarea petrolului etc.

Pompe submersibile cu rotor tip vortex

La fel ca cele cu tocator, pompele cu rotor vortex sunt recomandate apelor/lichidelor uzate cu o mare incarcare de solide si fibre. Pompele Vortex sunt o alegere mai buna atunci cand lichidul pompat are un continut ridicat de nisip.

Aplicatii: apa din canalizare si ape pluviale, in special atunci cand acestea au un continut ridicat de nisip.

Pompe de mare adancime

Sunt ideale pentru puturile adanci. O astfel de pompa impinge apa in sus si nu o trage din put asa cum face o pompa cu jet.

Aplicatii: cazurile in care apa trebuie sa fie extrasa dintr-un put adanc.

Vezi si