Actualitate

Cum alegi cele mai potrivite modele de lustre pentru living

Noua tendinta in materie de decoratiuni pentru living sunt lustrele. Acestea sunt corpuri de iluminat care se pot pun in orice incapere a casei, mai ales in living. Iata care sunt cele mai frumoase modele de lustre living pentru a-ti gasi inspiratia.

Combinand designul si aspectul practice, cele mai frumoase modele de lustre living sunt cele care dau tonul. Cel mai adesea, insa, se acorda o mare importanta canapelei din living. Ar fi, totusi, o mare greseala sa nu acorzi cea mai mare atentie modelelor de lustre living.

Asadar, atunci cand amenajezi un living, aceasta incapere a casei care inspira seninatate si conviviaitate, trebuie sa acorzi cea mai mare atentie corpurilor de iluminat, mai ales lustrelor, pentru a crea o atmosfera extrem de placuta, care sa iti semene.

Clasice sau trendy, lustrele pentru living sunt cele care se adapteaza de minune decorului casei tale. Tine doar de tine sa le alegi pe cele care se va potrivi cel mai bine gusturilor si exigentelor tale.

In living, tendintele sunt, in prezent, cele ale lustrelor oversize. Asezand o lustra XXL intr-un living vei crea un efect de surpriza si vei anima volumul incaperii. Unele modele de lustre ofera variante care ajung chiar si pana la 1,20 metri in diametru. Efectul spectaculos este unul garantat.

Mai poti alege pentru living o lustra metalica retro, o mai vintage prin excelenta. Cu siguranta ca este elementul care lipsea interiorului casei tale. Lustrele cromate sunt si ele o alegere foarte buna pentru living. Aspectul cromat ne duce cu gandul la anii ’70 . Iata un clasic mereu in tendinte, cu un efect garantat!

Lustrele inspirate de stilul oriental sunt si ele foarte in tendinte. Culori vii, vesele, calde, tonuri de auriu sau motive ajurate si ornamentale – aceste modele de lustre living sunt cele care te vor face sa patrunzi in ambianta celor 1001 de nopti.

Lustrele pentru living sunt cele mai frumoase modele de corpuri de iluminat, care vor veni cu un plus de farmec si vor pune cel mai bine in valoare un interior mai intunecat.

Dar pentru a face cea mai buna alegere, va trebui sa tii cont de elementele urmatoare:

  • de stilul in care este decorata incaperea.
  • de dimensiunile incaperii.
  • de inaltimea la care va trebui sa fie fixata lustra.

Dimensiunea unei lustre living in functie de marimea incaperii

Pentru a respecta armonia vizuala, atunci cand vine vorba despre decor si despre iluminat, dimensiunile incaperii sunt determinante:

  • pentru o incapere de mai putin de 10 metri patrati, diametrul lustrei va trebui sa fie intre 30 si 40 de centimetri.
  • pentru o incapere intre 10 si 15 metri patrati, diametrul lustrei din living va trebui sa se afle intre 40 si 45 de centimetri.
  • pentru o incapere intre 15 si 20 metri patrati ai nevoie de o lustra living intre 45-50 de centimetri.

La ce inaltime trebuie sa se situeze lustra? Inaltimea incaperii este un criteriu determinant de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi lustra – cu cat este mai inalta camera, cu atat poate fi mai inalta si lustra. In mod normal, intre podea si varful de jos lustrei trebuie sa fie un spatiu de minimum 2,5 metri inaltime.

Nu uita ca lustrele living joaca un rol determinant pentru ambianta si armonia livingului tau!

Vezi si