Curiozitati

Cum alegi cele mai potrivite jucarii educative pentru copil?

Copiii adora jucariile, iar adultii adora sa isi vada copiii fericiti si multumiti. Cele mai frumoase cadouri pe care le pot primi copiii nu sunt hainele, cartile si nici dulciurile, ci jucariile. Parintii trebuie sa aleaga cu grija ce fel de jucarii le ofera in dar copiilor, deoarece acestea le vor influenta educatia si comportamentul in mod pozitiv sau negativ.

Sunt de preferat jucariile educative, asa cum sunt diferite modele de puzzle lemn, care pot fi folosite in siguranta de la cele mai fragede pana la cele mai inaintate varste ale copilariei. Jucariile din lemn de tip puzzle sunt complexe, implica o dezvoltare exceptionala a gandirii si a creativitatii si influenteaza in mod pozitiv educatia copiilor.

Importanta puzzle-urilor din lemn si a jucariilor educative in viata celor mici

Pentru a functiona corect, creierul trebuie sa faca conexiuni intre celulele nervoase, determinand gandirea si invatarea. Cu alte cuvinte, copilul trebuie sa invete intr-un mod ludic, prin joc si prin joaca, prin atingere, pipait, vaz si auz. Jucariile educative il ajuta pe copil sa faca aceste conexiuni corecte, sa experimenteze mai multe lucruri, sa creasca in mod armonios, sa invete si sa se dezvolte.

De cele mai multe ori, parintii le dau celor mici jucarii foarte complicate pentru varsta lor, jucarii galagioase sau luminoase, menite sa le capteze interesul, cu care copiii doar se vor juca o perioada de timp, plictisindu-se repede si fara sa invete nimic concret.

Un puzzle din lemn oferit la momentul potrivit ii stimuleaza copilului abilitatile motorii, cognitive, este usor de folosit, copilul nu se poate rani, nu poate inghiti piese, nu produce zgomot si poate fi folosit de mai multe generatii, daca este intretinut in mod corect.

Cum alegi un puzzle din lemn pentru copilul tau?

Alegerea unui puzzle din lemn se poate dovedi destul de dificila, avand in vedere oferta variata de pe piata jucariilor. Exista numeroase branduri, magazine, reclame, iar parintii trebuie sa faca fata acestei avalanse.

Magazinul de jucarii RiciPici ofera clientilor posibilitatea de a alege un puzzle din lemn pentru cei mici in functie de varsta si de complexitate. Puzzle-urile de lemn se aleg in functie de varsta, de abilitatile pe are le dezvolta – asa cum sunt asocierea, perseverenta, rabdarea, competitivitatea, atentia, spiritul de observatie –, de culori si de versatilitate.

Puzzle-urile din lemn nu numai ca sunt simpatice si stimuleaza motricitatea fina a copilului, ci ii ofera mai multe posibilitati de invatare, avand un pret foarte rezonabil. In plus, acestea se pastreaza foarte bine in timp si pot fi folosite, cativa ani mai tarziu, si de fratiorii mai mici. Jucariile de acest tip sunt foarte durabile in timp, ajuta copiii sa invete numerele si cifrele, formele si culorile, sunt solide si usor de depozitat si de intretinut.

Alegerea unui puzzle din lemn nu mai este o provocare pentru parinti, ci, mai degraba, o sarcina simpla si placuta, daca acestia stiu in ce magazin virtual sa intre pentru a face cumparaturile.

Vezi si