Curiozitati

Cum a apărut stilul de îmbrăcăminte western

Scopul inițial al hainelor pe care le purta un cowboy a fost să-l ajute să supraviețuiască mediului în care trăia și să reziste la căldură, teren accidentat și alte pericole care vin odată cu locurile în care își ducea animalele la pășunat. Cu toate acestea, hainele, care erau în principal haine de lucru pentru comoditate, par să fi intrat în lumea mainstream a modei și în prezent ele sunt o parte centrală a modei occidentale.

Deși există câteva diferențe regionale minore pe alocuri, au existat o mulțime de asemănări în ținuta tradițională de cowboy. Componentele principale includeau cizme înalte, care aveau pinteni mari, pantaloni din lână sau bumbac, cămașă din piele, o cămașă completată de vestă și o pălărie cu boruri largi. Toate aceste componente ale ținutei de cowboy erau croite pentru a se potrivi nevoilor unice ale purtătorilor. Cu toate acestea, acum s-au schimbat multe în ceea ce privește acest stil, hainele din piele reprezentând unul dintre elementele extra. Cizmele, vestele și mănușile din piele au fost adăugate în mix de către europeni și astfel a început procesul de redefinire a hainelor vestimentare.

>>>>> Foto

Există o serie de factori care au contribuit la răspândirea îmbrăcămintei de cowboy în moda mainstream. Mai întâi a fost Hollywood-ul, care i-a făcut pe fermieri să pară foarte cool în ținutele lor, apoi vedetele din filme au trecut granițele decorurilor cinematografice purtând astfel de ținute. Creatorii de modă mainstream au profitat de ocazie și și-au concentrat creativitatea pe materiale și modele care au transformat fermierii în inițiatori ai unui nou trend. Și genul muzical country a ajutat la transformarea cowboy-ului într-o statură mitică în saga americană. Cei mai mulți dintre oameni au avut nevoie de ceva timp până să adopte acest stil. Mai întâi a fost nevoie să îl vadă oglindit în ținutele purtate de vedete, factor care crește de obicei notorietatea, așa cum putem observa și în zilele noastre. Pe atunci era vorba despre un deceniu fără internet, așa că televiziunea, ziarele și revistele au avut cel mai mare rol în răspândirea flerului cizmelor de cowboy, pălăriilor și a atitudinii îndrăznețe care vine la pachet cu acest stil.

Unele persoane văd acest stil ca pe un micro-trend care continuă să reapară sezon după sezon, prin diferite interpretări. Tendința occidentală actuală se concentrează mai puțin pe îmbrăcăminte și mai mult pe dezvoltarea „poftei” de îmbrăcăminte rezistentă și sustentabilă. Cu această idee în minte ne putem gândi la jachete, cămăși din denim, care au carouri, toate în țesături ușor de purtat și la modă, cum ar fi catifeaua sau lâna sintetică, în croieli practice. Cel mai simplu și în același timp sofisticat mod de a aduce trendul western în garderoba ta este printr-o jachetă asemenea aceleia purtate de Nicholas Cage în filmul regizat de David Lynch, Wild at Heart. Și cizmele, la rândul lor, sunt un element de bază. Cizmele de cowboy sunt unele dintre cele mai emblematice piese ale Americii de Vest și, recent, au cunoscut o renaștere uriașă în popularitate, multe persoane asociindu-le cu alte piese dorite. Poate nu sunt chiar cele mai practice cizme, iar de aceea și ghetele cu fermoar sau Chelsea cu toc puțin mai înalt joacă un rol esențial pentru a-ți completa estetica vestimentară western modernă. Combinarea lor cu denim și piele întoarsă este o modalitate excelentă de a adăuga un stil mai casual look-ului tău pentru oraș. Acestea vor emana un aer de lux și rafinament care face ca ținutele tale să se simtă speciale.

Una dintre cele mai populare colecții de modă contemporane de inspirație occidentală este linia RLL a lui Ralph Lauren, care a fost inspirată de îmbrăcămintea de lucru în stil western. În cea mai mare parte a secolului al XX-lea, imaginea perfectă a bărbatului macho a fost înfățișată de un cowboy în ținuta lui specifică, iar toată lumea a alimentat acest trend până a devenit ceva mainstream.

Stilul western încă este aici pentru a rămâne. Deși continuă să evolueze într-un anumit sens, mai puțin sau mai puțin bun, cea mai mare parte a farmecului său sale a fost păstrată.

Foto

Vezi si