Romania

Cu cat folos s-a lucrat la autostrazi in octombrie? Cateva tronsoane au fost date in folosinta, altele vor fi gata in 2026

Cu cat folos s-a lucrat la autostrazi in octombrie? Cateva tronsoane au fost date in folosinta, altele vor fi gata in 2026

Unele tronsoane de autostrazi au fost inaugurate, in sfarsit, cu ceva intarzieri, in timp ce lucrarile la alte tronsoane bat pasul pe loc sau avanseaza lent.

Ziare.com a consultat stadiul lucrarilor aferent lunii octombrie, document publicat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Vezi AICI situatia lucrarilor in luna septembrie

Receptia lucrarii pentru tronsonul Campia Turzii – Gilau (ce cuprinde un pod peste raul Somesul Mic si un canal) a fost facuta la finalul lunii septembrie. Desi stadiul fizic al lucrarii este de aproximativ 100%, cel financiar este de aproape 55%, in crestere de la 22%, cat a fost luna trecuta. Asta inseamna ca mai sunt niste plati de finalizat.

Portiunea a avut mai putin de un kilometru, iar valoarea contractului este de aproximativ 26 de milioane de lei, constructorul fiind firma italiana Tirrena Scavi.

Concomitent, a fost data in circulatie si „autostrada-muzeu” Gil…

Citeste mai mult pe MoneyPoint

Vezi si