Actualitate

Crezi că vei întârzia cu rata la credit luna aceasta? Află riscurile care te pot duce la faliment personal în acest caz!

Poate că ți se întâmplă să te afli în situația de a nu-ți plăti rata la împrumut luna aceasta și iei în calcul amânarea ei. Ori, din cine știe ce motive, situația financiară s-a deteriorat și te afli în imposibilitatea de a-ți plăti ratele pentru mai mult de 3 luni. Este greu să te afli într-o astfel de situație, dar mult mai neplăcut este să nu îți plătești rata. În continuare îți vom spune care sunt riscurile la care te expui, dar și care sunt soluțiile pentru a scapă din această situație dificilă.

Ai, n-ai bani, trebuie să plătești!

30 de zile de neplată nu ți se pare atât de mult, dar, atunci când ai de rambursat un credit, fiecare zi de întârziere echivalează cu aplicarea unor penalități. Zilnic valoarea creditului tău va crește, iar următoarea rată te va găsi cu un plus de penalitate pe care trebuie să o plătești. Ce ți se poate întâmpla mai rău de atât? Să nu plătești timp de 3 luni? În acest caz, situația se va complica și mai rău.

Dacă ai un co-debitor, acesta va fi notificat în privința posibilității ca asupra venitului sau să i se aplice o poprire care reprezintă contravaloarea ratei tale. În mod normal, acesta va suporta plata ratei în locul tău, ceea ce echivalează cu o încărcare a situației lui financiare și cu mare problemă de conștiința pentru tine.

În cazul în care ai constituit un gaj asupra unui bun mobil (un autoturism, de exemplu), bunul respectiv se află în situația de a fi executat pentru recuperarea debitului. Sunt șanse destul de mari ca executarea să se facă rapid, iar tu să te trezești pieton pentru că nu ți-ai achitat la termen datoria.

Vei fi automat trecut în arhiva Biroului de Credit dacă nu ți-ai achitat debitul, pentru că creditorul va notifica acest organism în termen de 30 de zile de la data la care trebuia să-ți achiți rata la credit. Înscrierea în registrul cu datornici echivalează cu interdicția de a mai obține credite de la bănci și cu menținerea ta în arhivă timp de patru ani (în tot acest timp nu mai poți primi creditele de la bănci, iar ifn-urile îți pot da bani cu împrumut numai cu un co-debitor sau numai sume mici).

Situația ta va fi hotărâtă în instanță, iar șansele ca executarea unor bunuri în schimbul acoperirii debitului sunt foarte mari. În acest caz vei răspunde cu toate bunurile tale, ceea ce înseamnă că poți pierde mult mai mult decât niște bani. Poți ajunge chiar la faliment personal, ceea ce trebuie să recunoaștem, este o situație pe care nu ți-o dorești.

Cum poți scăpa de aceste probleme?

  • Discută cu creditorul și explică-i situația și căutați împreună cea mai adecvată soluție de rezolvare a problemei;
  • Solicită un credit de refinanțare pentru a scăpa de această datorie și pentru a obține o înțelegere mai avantajoasă;
  • Cere o reeșalonare a datoriei și porționarea ratei la o sumă care să îți fie mai confortabil de plătit;
  • Împrumută-te de la cunoștințe sau familie și plătește rata.

Orice opțiune ai alege, sfatul nostru este unul singur: plătește-ți rata prin orice mijloace!

Sursă: http://imprumutrapid-online.com/

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si