Actualitate

Cele mai importante avantaje ale podelelor suspendate

In societatea moderna actuala, din ce in ce mai multe persoane iau in calcul montarea unei podele suspendate, un element de baza pentru crearea unui spatiu de lucru evoluat, dar si pentru un spatiu de locuit modern.

Podeaua suspendata sau flotanta este ideala pentru spatiile de birouri, dar nu numai. Aceasta se monteaza peste sapa din ciment, permitand ascunderea cablurilor de telecomunicatii si a celor electrice, precum si accesul facil la aceste sisteme. Unul dintre marile avantaje ale podelelor suspendate este instalarea si reinstalarea cu usurinta a acestora.

O gama variata de podele suspendate poate fi gasita in oferta magazinului online New Fit Out.

Idee veche adaptata timpurilor noi – podeaua suspendata

Ideea podelelor suspendate nu este noua. Civilizatii vechi, precum cea romana, foloseau aceasta tehnica pentru a ascunde sub podea anumite canale din interiorul cladirilor, folosind placi de piatra si scanduri din lemn usor de dat la o parte.

Recent, au aparut podelele suspendate odata cu inventia primelor centre de computere si necesitatea conectarii acestora la diferite surse de energie. Totodata, necesitatea de a introduce echipamentele electrice si electronice in spatiile de birouri si in spatiile de locuit a contribuit la aceasta tendinta de creare si de folosire a podelelor suspendate.

Podelele suspendate sunt preferate acum in detrimentul podelelor traditionale, deoarece utilizatorii nu au nevoie de cateva zile pentru uscarea cimentului, ci pot continua amenajarile pornind de la panourile de pardoseala flotanta, care sunt aranjate pe structura de sustinere si fixate cu un adeziv ce se intareste definitiv.

Instalarea acestor podele este rapida datorita simplitatii componentelor, iar mentenanta si service-ul se fac si ele repede si usor, fara a fi necesara spargerea podelei. Totodata, orice ajustare ulterioara este simplificata in mod considerabil, oferind acces la sistemele de sub ea la un cost minim.

Cand si unde poate fi montata si folosita podeaua suspendata

Podeaua suspendata poate fi folosita in cladirile de birouri, in salile de spectacole sau de cinema, in salile de conferinta sau in centrele de calculatoare, in camerele de comanda, in restaurante si depozite, in tipografii si showroom-uri, in arhive si biblioteci, studiouri TV, iar lista poate continua.

Pardoselile suprainaltate sau podelele suspendate au aplicabilitate nelimitata, insa sunt unele spatii unde trebuie optat pentru solutii clasice, asa cum este cazul bailor si al scarilor. Important este ca aceste podele simplifica montarea cablurilor si a conductelor, ajuta la managementul spatiului cladirilor comerciale si de birouri, precum si al cladirilor istorice, au un aspect estetic placut, placile avand un efect antistatic si ignifug.

Mai mult decat atat, podeaua suspendata este rezistenta la uzura, la solicitarile ce apar in spatii tehnice si industriale, este perfecta pentru o utilizare indelungata si frecventa, permite montarea si plasarea mochetei, a gresiei, a parchetului, reduce cheltuielile de intretinere a cladirilor si a instalatiilor si asigura o izolare fonica si termica foarte buna.

Pardoseala suspendata se spala usor, oferind un aspect estetic placut spatiului, gratie finisajelor. New Fit Out este o companie de incredere care propune clientilor sai solutii complete pentru amenajarea zonei de confort, fie ca este vorba despre un spatiu destinat birourilor, fie ca este vorba despre locuinta.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like