Actualitate

Cele mai bune 5 țări din Europa în care să muncești

Indiferent dacă dorești un nou început la locul de muncă actual sau dorești să-ți începi cariera postuniversitară în străinătate, munca într-o țară europeană poate aduce un număr imens de avantaje. De la dobândirea unor abilități mai bune, lucrul cu oameni din culturi diferite, relaționarea cu un grup mai mare de profesioniști sau scopul de a deveni mai angajabil.

Desigur, te vei angaja cu ușurință dacă studiezi pentru prima dată în țara în care dorești să lucrezi.

Iată, în cele ce urmează primele 5 țări din Europa în care să muncești:

1. Germania

Germania a rămas în mod constant în fruntea multor liste în ultimii ani și, pe bună dreptate, oferind securitate la locul de muncă, locuințe excelente la prețuri accesibile, conectivitate și siguranță pentru călătorii. Dacă ai calificări profesionale, plus o oarecare înțelegere a limbii germane, șansele de a obține un loc de muncă sunt mari pentru tine. Cu industrii de produse chimice, inginerie, electronice și telecomunicații în creștere, oportunitățile de locuri de muncă arată bine.

Germania are în prezent un deficit de asistență medicală, specialiști în IT și profesori. Dacă te gândești să aplici pentru un rezidențiat în Germania este important să știi că spitalele din Germania sunt foarte avansate din punct de vedere tehnologic și îți pot pune la dispoziție o gama variată de condiții de muncă avantajoase. 

2. Olanda

O țară modernă și plină de artă, plaje și mâncare uimitoare.

Olanda are una dintre cele mai mari speranțe de viață, apă și aer de bună calitate, standarde ridicate de educație și șomaj scăzut. Marea majoritate a populației poate vorbi engleză, germană, spaniolă și franceză, astfel încât comunicarea nu ar trebui să fie o problemă.

Orașele sale importante, în special Amsterdam, au arătat că, în ciuda dimensiunilor sale relativ mici, contează start-up-urile înfloritoare și cultura inventivă. Noua cultură a start-up-urilor le oferă antreprenorilor tineri și entuziasmați nu numai oportunitatea de a-și prezenta talentele, ci și de a prospera, datorită sprijinului guvernului și finanțării acestuia. Cei dintre voi care au absolvit recent pot chiar aplica pentru contracte temporare de un an. Industriile cu deficit de profesioniști includ servicii științifice, inginerie, asistență medicală, afaceri și predare. 

3. Spania

Cu sistemul său imaculat de asistență medicală și costuri de trai accesibile, Spania a obținut locul 1 pe numeroase liste. Cunoscut pentru mediul său prietenos și cultura excentrică, nu este de mirare că atât de mulți oameni optează pentru această țară, cu costul scăzut al vieții, se poate spune că Spania oferă foarte mult . Pur și simplu nu poți greși cu această destinație frumoasă.

Cu toate acestea, nu i se poate acorda numărul unu din cauza ratei șomajului ușor mai ridicate în comparație cu celelalte din această listă. Multe companii te vor prefera dacă vorbești fluent limba spaniolă, pentru a ușura și a depăși bariera de comunicare dintre tine și clienții lor. Așadar, însușește-ți limba spaniolă, acest lucru te poate pune în fruntea cursei.

Spania are o mare industrie auto și găzduiește câțiva dintre principalii giganți farmaceutici mondiali și companii de îmbrăcăminte. Aceștia se confruntă cu un deficit în sectorul IT și caută cu nerăbdare profesioniști care să ajute în acest domeniu. Oferă aproximativ un salariu mediu de aproximativ 45.000 de euro într-o săptămână de lucru până la maximum 40 de ore.

4. Norvegia

În ciuda faptului că nu este țară membră a UE, am inclus Norvegia în această listă, deoarece este membră a Spațiului Economic European și a zonei Schengen fără pașapoarte. Prin urmare, acest lucru asigură că persoanele din țară au aceleași reguli de libertate de circulație ca toate celelalte state membre ale UE.

Norvegia a fost numită cea mai prosperă țară în care trăiește datorită economiei sale puternice, fiind în același timp considerată cea mai bună pentru un bun echilibru între viața profesională și viața personală. 

Este o țară care oferă o experiență interculturală excelentă, săptămâni scurte de lucru și un sistem de sănătate excelent,  plus atracții naturale fascinante.

Norvegia nu se sfiește niciodată să adopte noi tehnologii și să fie inovatoare, prin urmare această țară poate oferi un venit bun, cu perspective mari de carieră pentru viitor.

Industriile înfloritoare ale Norvegiei includ petrol și gaze, pescuit, finanțe și produse chimice, cu industrii de construcții, asistență medicală și inginerie în prezent în creștere. Recent, întrucât un număr tot mai mare de afaceri se desfășoară în limba engleză, având o bună cunoaștere a norvegianei scrise și vorbite – nu neapărat fluent, oferă un acces mai bun la oportunitățile de muncă. Salariile pot ajunge până la 65.000 de euro anual , cu o săptămână de lucru de 40 de ore .

5. Elveția

Elveția, precum Norvegia, nu face parte din UE, dar nu a împiedicat cetățenii UE să se îndrepte către această țară uimitoare. Țara oferă un echilibru strălucit care combină perspective mari de câștig cu un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, nu ocupă locul întâi în lista primelor 5 țări unde poți să muncești, datorită concurenței sale riguroase și acerbe. În parte, datorită dimensiunii sale, dar și datorită faptului că locul de muncă este saturat de profesioniști bine educați și cu înaltă calificare, acest lucru le oferă o rată de șomaj de doar 3,3%. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu sunt dispuși să accepte străini. De fapt, există oportunități pentru absolvenți cu înaltă calificare în domenii precum inginerie și tehnologie, servicii bancare, financiare și produse farmaceutice, chiar dacă vorbiți doar engleză. Cu salariile aproape duble (chiar triplate în unele cazuri) decât cele din majoritatea țărilor europene, un salariu mediu ar putea ajunge la 105.000 EUR pe 45 de ore pe săptămână.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.

Vezi si