Actualitate

Cea mai la moda destinatie in 2022 pentru concediul cu familia!

Gasesti pe booktravel.ro chiar si oportunitatea de a beneficia de un zbor Hurghada Timisoara, in cazul in care vrei o solutie convenabila pentru tine in concediul urmator.

Da, chiar asa! In functie de perioada in care vrei sa mergi chiar si cu familia exista oferte disponibile. La momentul rezervarii o sa vezi ca ai parte de mai multe posibilitati! 

Argumente pentru care macar o singura data in viata trebuie sa ajungi in Egipt!

Este la moda sa mergi in Egipt acum, iar Hurghada abunda in propuneri de vacante in care sa mergi chiar si alaturi de copii , cu aqua park si activitati specifice! 

Daca in trecut Hurghada era doar un micut satuc de pescari, astazi a ajuns ca sa fie o statiune egipteana in adevaratul sens al cuvantului, foarte populara printre romani, cu multe hoteluri dintre care poti sa-l alegi pe acela mai atractiv pentru bugetul si pretentiile tale. Pentru familiile tinere exista si multe baruri, discoteci si restaurante. Vei gasi aici plaje frumoase, vreme perfecta de vacanta, o apa calda cu irizatii de smarald si cu un recif de corali faimos ce o sa te entuziasmeze.

Hurghada este situata intr-o zona cu un climat desertic subtropical caracterizat prin temperaturi ridicate, multe ore de soare si extrem de putine precipitatii pe tot parcursul anului. Cele mai scazute temperaturi care se inregistreaza sunt in ianuarie si februarie, luni in care media in aceste luni este de doar 17 grade Celsius. Acesta este un moment minunat pentru vizitarea activa a obiectivelor turistice si pentru a profita de oferta bogata de excursii optionale in jurul Egiptului, care au punct de pornire Hurghada. Cele mai calde luni sunt iulie si august (cu +32,5 grade Celsius, conform statisticilor). 

Mai exista si Khamsin. Ce este acesta? Un vant cald si uscat din desertul Sahara, care poate sa isi faca simtita prezenta din luna martie pana in mai. Numele vantului provine din cuvantul arab pentru “cincizeci”, deoarece oamenii au observat ca el sufla timp de circa 50 de zile. Aparitia lui este insotita de furtuni de nisip (praful din desert calatoreste chiar si cu o viteza de pana la 140 km/ora, umiditatea aerului scade sub 5%, iar temperatura creste la +45 grade Celsius. 

Hurghada este categoric o statiune pentru familistii cu copii, dar oricine, chiar si cei ce vin in gasca, au ce face aici. Asta pentru ca exista parcuri acvatice atractive, mai ales exista oportunitati pentru aceia ce au ca hobby-uri diferite sporturi acvatice (inclusiv kitesurfing, windsurfing). Nu trebuie ignorat nici bazarul din El Dahar. O experienta foarte frumoasa este inotul cu delfinii, desi nu trebuie ratate sub nicio forma excursiile la Luxor si Cairo. 

Chiar asa: mai presus de orice, Hurghada este un punct de plecare excelent pentru vizitarea celor mai importante monumente ale Egiptului.

Multi romani aleg o plecare din Hurghada catre Luxor unde se poate vizita templul Karnak, templul lui Hatshepsut, Valea Regilor, colosii lui Memnon, templul Dendara. Se mai poate face un city tour si/sau o călătorie cu balonul cu aer cald.

In ce luna ar fi bine ca sa mergi la Hurghada?

Cel mai bun anotimp pentru plaja in Hurghada este finalul primaverii, in aprilie sau mai si inceputul verii, in lunile iunie. Nu ignora din intervalul de la jumatatea lunii octombrie pana la jumatatea lunii noiembrie: atunci este foarte cald ziua, dar noaptea aduce o racoare placuta. Cand vara este la apogeu, temperaturile sunt atat de ridicate incat petrecerea timpului in aer liber nu este deloc placuta pentru noi, romanii si prezinta riscul de insolatie si arsuri solare. 

Iarna, pe de alta parte, este un moment ideal pentru excursii in Egipt si recreere activa. Temperaturile sunt de obicei potrivite si pentru plaja, dar noptile pot fi racoroase, asa ca daca intentionezi ca sa ajungi la Hurghada in aceasta perioada.

Booktravel.ro: locul care iti ofera idei de vacanta la poale de piramide!

Vezi si