Actualitate

Ce trebuie sa stii despre covorul PVC?

Iti doresti sa schimbi putin decorul locuintei tale, pardoseala in special? Atunci opteaza pentru covor PVC. Descopera in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stii despre acesta: caracteristici, avantaje, dezavantaje si intretinere si multe altele.

Caracteristicile covorului PVC

Destul de popular in ultima vreme, un covor PVC este, inainte de toate, foarte practic. Este disponibil in modele si cu motive diferite. Unele modele prezinta izolatii fonice sau termice sau o suprafata antiderapanta pentru confortul si siguranta utilizatorilor. Covorul PVC se distinge prin durabilitate sporita si prin facilitate la intretinere.

Se declina intr-o gama larga de culori, exista si linoleum albastru, o multime de stiluri si de imitatii de materiale (lemn, in special) pentru a da frau liber creativitatii utilizatorilor in materie de decoratiune interioara.

Avantajele si dezavantajele unui covor PVC

Covorul PVC prezinta numeroase avantaje. Durata sa de viata este de aproximativ 30 de ani si este deosebit de rezistent la zgarieturi si la pete. Este ideal pentru locatiile in care traficul este mai intens, precum spitalele. Se distinge si prin izolarea sa acustica, asigurand un confort optim prin rezistenta sa la uzura.

Covorul PVC este ideal pentru diverse tipuri de incaperi, datorita proprietatilor sale antiderapante. Calitatile sale bacteriostatice si fungistatice raspund nevoilor cladirilor spitalicesti sau institutiilor de invatamant. Dar, este, in egala masura potrivit si pentru locuinta noastra.

Rezistenta sa la intepaturi si zgarieturi il face sa fie pardoseala ideala pentru mediile industriale. Suprafata sa neteda este impermeabila si este usor de intretinut. Covorul PVC nu imbatraneste atat de usor, insa trebuie sa tii cont de faptul ca este destul de sensibil la produsele chimice si la lumina. De aceea specialistii ne recomanda sa investim intr-un covor PVC mai gros, de calitate, insa mai scump.

Cum se intretine covorul PVC?

In cazul in care ai instalat pentru prima data un covor PVC in locuinta ta, o prima spalare a acestuia cu apa si cu sapun este necesara. O simpla maturare sau un aspirat ajunge pentru intretinerea sa zilnica. Se poate curata, in egala masura, si cu mopul, atunci cand este necesar acest lucru.

Foloseste pentru curatarea acestuia un detergent bland si apa pentru a elimina eventualele pete. Ceara, produsele pe baza de amoniac sau solventii sunt interzise in cazul covorului PVC. Dungile se pot curata cu usurinta cu ajutorul unei carpe imbibate intr-un produs destinat curatarii.

De ce sa alegi covorul PVC pentru locuinta ta?

Covorul PVC este, inainte de toate, durabil si comod. In comparatie cu alte tipuri de pardoseli este mai rezistent in timp. Aceasta durabilitate se datoreaza uleiului de in din compozitia sa. Rezistenta la uzura ii optimizeaza in egala masura longevitatea. Grosimea si soliditatea garanteaza o buna izolare fonica si termica.

Covorul PVC este, in egala masura, usor de intretinut si ofera o securitate optima. De fapt, proprietatile sale antialergice, antibacteriene si antistatice il fac sa fie potrivit pentru podelele din camera copiilor. Ignifug, acest tip de podea garanteaza securitatea celor mici.

Covorul PVC nu este tocmai ieftin, ca urmare a compozitiei sale. Este destul de sensibil la umiditate, ceea ce inseamna ca nu ar trebui montat in baie, de pilda.

Vezi si