Actualitate

Ce semnifică oglinda cadou?

Ce semnifică oglinda cadou?

Există multe articole pe net, mai mult sau mai puțin credibile, mai mult sau mai puțin horror, despre mult hulitele oglinzi dormitor. Cei mai impresionabili chiar le iau în considerare și stau departe de ele, deși pentru mulți subiectul acesta este prilej de amuzament maxim. Tu în ce categorie de poziționezi?

Oglinzile și ritualurile magice

Adevărul incontestabil este acela că oglinda este utilizată destul frecvent în diferite domenii ale magiei. Magia albă o folosește pentru a vedea în luciul ei trecutul sau viitorul. Magia neagră o folosește pentru a efectua incursiuni în Lumea Întunericului sau pentru a provoca daune.

În țara noastră orice oglindă, fie ea poziționată în baie, sufragerie, hol sau în altă zonă a casei, se acoperă în momentul în care moare cineva. Asta pentru că toți oamenii știu că respectivul obiect prezent în orice locuință, în care ne privim măcar de două ori pe zi, este destul de misterios și are puteri uimitoare, fiind un soi de portal către o altă realitate.

Oglinzile cadou: este bine să le oferim celor dragi în diferite ocazii fericite?

Mulți sunt siguri că o oglindă cu o ramă frumoasă sau o formă specială este un cadou minunat pentru diferite împrejurări (aniversarea zilei de naștere, absolvirea școlii, nuntă, botez etc.). Adevărul este că, dacă ne luăm după cei din domeniu, nu este recomandat să faci astfel de cadou aparent select.

Bunicile din zonele rurale ne spuneau adesea că acesta era un dar de prost augur și că dacă îl primim, ar trebui returnat cât mai curând.

Povești despre ghinionul pe care îl poartă oglinzile donate au fost transmise din generație în generație, s-au făcut și o mulțime de filme horror despre ele. Deci un grăunte de adevăr tot există.

Așa cum sunt și locuri în lume unde lucrurile stau cu totul altfel. Japonia, de exemplu, este o țară unde se consideră că oglinzile sunt simbolul purității. Vechii locuitori ai Japoniei credeau că doar o oglindă primită în dar ar putea arăta adevăratul chip al unei persoane.

Oglinda ca portal

O oglindă este considerată de mulți o poartă între două lumi. Parapsihologii folosesc adesea acest obiect pentru a stabili conexiunea cu lumea cealaltă sau cu un univers paralel și pentru a efectua ritualurile de care au nevoie în diferite scopuri.

Proprietățile oglinzii au parte de mai multe interpretări. Cea mai răspândită este aceea că oglinzile pot acumula energia (pozitivă sau negativă) a acelor oameni care se uită în el. De aceea, experții în materie interzic categoric cumpărarea din consignații sau împrumutatul de oglinzi care au avut deja un alt proprietar.

Pentru a nu greși, mai bine nu face oglinzi cadou!

Este destul de ușor și de multe ori relativ ieftin ca să cumperi o oglindă pentru a o face cadou. S-ar putea însă ca fără să vrei să ajungi într-o situație incomodă. Nu ar trebui să-ți riști relațiile cu o persoană dragă și să îi dai din greșeală o oglindă. Ar fi trist, nu-i așa?

Convingerile populare nu trebuie ignorate și să crezi că ești deasupra lor. Este posibil ca oamenii din vechime să fi suferit după ce au primit un astfel de dar și au vrut ca să-și protejeze pur și simplu descendenții. De aici și multele superstiții legate de oglinzi.

Niciodată până acum un asemenea dar nu a adus ceva bun (mai devreme sau mai târziu). Și, dacă prietenia și relațiile bune de rudenie îți sunt dragi, atunci nu ar trebui să le riști aiurea.

Desigur, totul depinde de credință. Poți crede tu și cel ce o primește că nu se va întâmpla nimic rău. Și acest lucru este posibil. Dar de ce să treci peste credințele populare și să dai un astfel de cadou? 

În loc de concluzie

Unii spun că a face un astfel de cadou unei femei este o opțiune excelentă, deoarece acesta este un cadou destul de necesar acesteia. Dar nu poți da un astfel de obiect chiar dacă este nou și valoros înainte ca aceasta să fie sfințit spre a se elimina energia negativă pe care o are căpătat în procesul de fabricație (unde oamenii mai au încă un rol, deoarece nu am ajuns încă în faza în care până și oglinzile sunt realizate automatizat 100%, de către roboți!).

Vezi si