Curiozitati

Ce presupune o tinuta „black tie” pentru o femeie

Ce presupune o tinuta „black tie” pentru o femeie

„Black-tie” este un cod vestimentar atat pentru barbati cat si pentru femei, care se preteaza la evenimentele cu staif, comparabile cu evenimentele de pe covorul rosu. Evenimentele Black Tie sunt cele care se desfasoara seara, dupa ora 6 si care sunt considerate formale. Acestea pot fi reprezentate de cine private sau publice, de petreceri si baluri caritabile. Tinutele specifice acestor evenimente sunt mai putin formale decat cele specifice codului vestimentar White Tie. In schimb, acestea sunt mai formale decat tinutele purtate in cazul intalnirilor de afaceri.

Intr-o lume in care imbracamintea devine din ce in ce mai casual peste tot, dilemele legate de tinutele vestimentare numeroase. Ce faci atunci cand pe invitatia primita pentru un eveniment este precizat, fara vreo alta explicatie, tinuta „black tie” pentru femei?

Ce rochie este potrivita pentru un eveniment „black tie”?

In primul rand, nu trebuie sa te feresti sa te informezi de la gazda evenimentului cu privire la nivelul de formalitate pe care il asteapta de la invitatii sai, precum si despre ceea ce planuieste ea sa poarte.

Cel mai simplu mod pentru o femeie sa nu dea gres la un eveniment „black tie” este sa aleaga o rochie lunga dintr-o tesatura adecvata pentru tinutele de seara, cum ar fi catifea, sifon, matase sau dantela. O rochie tip cocktail, adica mai scurta, poate fi usor riscanta daca gazda evenimentului este de moda veche si se asteapta la un eveniment dominat de tinute gen frac.

Cum pot anticipa cat de elegant va fi evenimentul la care participi?

Poti tine cont de cateva indicii. In primul rand, ia in considerare invitatia primita. Cu cat este mai sobra si mai eleganta invitatia, cu o caligrafie fantezista, cu atat mai elegant va fi evenimentul. Daca ati primit invitatia prin intermediul Facebook sau Whats’app, atunci poti fi mai relaxata.

Ce pantofi ar trebui sa porti la un eveniment black tie?

Ia in calcul locatia unde va avea loc evenimentul. Pavaj, gazon, parchet? Evaluati caile de acces pe care va trebui sa le parcurgeti. In principiu insa la un eveniment „black tie” o femeie este indicat sa poarte o pereche de sandale elegante cu toc. Exista o multime de magazine unde poti gasi astazi sandale de dama online.

Pot purta negru?

Absolut. Exista un motiv pentru care toata lumea poarta rochii negre la acest gen de evenimente. Doar asigura-te ca accesoriile pe care le vei purta sunt unele de efect. Alege o brosa cu diamante, un colier impozant si stralucitor sau macar o clama stralucitoare de prins in par.

Vezi si