Stiri

Ce parchet este compatibil cu incalzirea in pardoseala?

Ce parchet este compatibil cu incalzirea in pardoseala?

Parchetul este cea mai buna alegere pentru casele sau apartamentele ce au incalzire in pardoseala. Elegant, discret, parchetul este cel care vine cu un plus de aspect calduros pentru case. 

Ce parchet este compatibil cu incalzirea in pardoseala?

Cei care au nevoie de parchet pentru incalzire in pardoseala trebuie sa stie ca nu toate tipurile de parchet sunt compatibile cu acest sistem de incalzire. Este foarte important deci sa se aleaga un tip de parchet potrivit care sa fie compatibil cu tipul de incalzire. 

In momentul in care se cumpara parchetul, trebuie sa fie luate in considerare multe criterii: trebuie sa se aleaga tipul de parchet, culoarea, grosimea, latimea benzilor, stilul, uneori finisajul si sa fie sigur ca acesta este compatibil cu incalzirea prin pardoseala. Multi factori care nu fac alegerea usoara! 

Parchetul laminat. Parchetul laminat, mai ales esenta de stejar este foarte adaptat, deoarece prezinta o rezistenta termica destul de importanta. Dar, pentru a nu incurca difuzarea caldurii, va trebui sa se aleaga un parchet cu o grosime mai mica. In general, nu ar trebui sa aiba mai mult de 15 mm. Criteriul esential de retinut- parchetul trebuie sa fie in contact direct cu solul. In acest fel, nu va exista o pierdere de caldura intre incalzire si parchet. 

Parchetul masiv. Este prin definitie, parchetul 100% din lemn. Dar, imbatraneste odata cu timpul deci se poate si dilata. Parchetul masiv pentru incalzirea in pardoseala nu va trebui deci sa aiba mai mult de 15 mm, cu lamele de o latime maxima de 120 mm. 

Parchetul stratificat. Dar, nu toate tipurile de parchet stratificat sunt compatibile cu acest tip de parchet. Va trebui sa se verifice pe eticheta daca se precizeaza faptul ca acesta este compatibil cu incalzirea in pardoseala. 

Parchetul din vinil. Este un nou tip de parchet din ce in ce mai popular pe piata. Dar, acest tip de parchet nu necesita inca un strat suplimentar. Acest tip de parchet este foarte apreciat pentru calitatile sale fonice. 

Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt foarte populare in locuintele noi. Intr-adevar, calitatea lor estetica (pentru ca sunt invizibile) si calitatea economica nu au fost puse la indoiala de multi ani.

Oamenii cred adesea, in mod gresit, ca parchetul nu este potrivit pentru incalzirea prin pardoseala, dar contrariul este adevarat! Pe langa faptul ca va tine picioarele calde, parchetul va aduce o dimensiune calda in camere!

Lemnul este un izolator termic natural si un material cald prin definitie. Pentru a garanta o difuzie optima a caldurii, trebuie sa se tina cont de doua aspecte:  o grosime subtire a benzii (nu mai mult de 15 mm) si sa se evite benzile de parchet prea mari sau prea late.

Vezi si