Actualitate

Ce este un microfon spion?

Ce este un microfon spion?

Microfoanele spion nu mai sunt folosite doar de acei detectivi sub acoperire vazuti in filmele de la Hollywood – astazi sunt utile oricarei persoane care are nevoie de un dispozitiv secret pentru a capta un sunet clar. De fapt, acestea sunt utilizate din diverse  motive de catre oameni din toate categoriile sociale. Acest lucru le-a facut sa devina foarte populare.  

Un microfon poate fi: 

  • un model care poate fi ascuns pentru a inregistra sunet fara ca cei inregistrati sa stie despre asta; 
  • un model care poate inregistra sunet de la distante lungi. 

Anchetatorii pot folosi microfoane spion pentru ancheta 

Microfoanele spion pot fi gasite intr-o serie de forme diferite si folosite in diferite echipamente de spionaj. Cu toate acestea, microfoanele cu raza lunga de actiune sunt de obicei dispozitive ceva mai specializate care pot folosi diferite tipuri de tehnologie pentru a capta un semnal. Un astfel de microfon spion poate fi folosit de fortele de ordine, anchetatori si orice cetatean.

Microfoanele spion pot fi ascunse in bijuterii si alte obiecte obisnuite

Scopul utilizarii va indica adesea tipul de microfon ce trebuie folosit. Unul dintre cele mai comune tipuri de microfon spion este cel care inregistreaza sunetul intr-o zona destul de mica si poate fi ascuns cu usurinta pe o persoana sau pe un obiect. 

Aceste microfoane spion pot fi incorporate in alte dispozitive, cum ar fi ochelari special proiectati sau bijuterii. Ele pot fi ascunse si in alte moduri, cum ar fi printre frunzele unei plante sau in hainele unei persoane.

Un microfon spion poate fi, de asemenea, un dispozitiv mai mare destinat mai putin pentru a inregistra in secret intr-o zona mica si mai mult pentru a asculta intr-o zona de la distanta lunga. Aceste tipuri de microfoane pot capta sunetul la distante mari si pot fi conectate la un dispozitiv care inregistreaza sunetul primit, precum si la casti pentru ca un operator sa asculte sunetul pe masura ce este capturat. 

Acest tip de microfon este adesea un dispozitiv mai mare, de obicei un microfon directional de mana si nu se ascunde usor, desi intervalul oferit de un astfel de dispozitiv il poate face usor de utilizat fara detectare.

Anchetatorii vor folosi de obicei un microfon spion pentru a-si documenta munca si pentru a asculta conversatiile suspectilor criminali, dovezi necesare intr-o ancheta. 

Folosirea unui microfon spion de catre persoane private, precum si de orice autoritate fara acordul si permisiunea utilizarii, poate duce la consecinte legale din cauza legilor privind confidentialitatea.

In general, microfoanele spion sunt mult mai usor de amplasat decat camerele si mult mai usor de utilizat – fara a intra in conflict cu legea – ele nu surprind imagini, ceea ce inseamna ca pot fi puse chiar si in locuri mai intime din cladiri, insa este recomandat sa nu abuzeze de ele si sa fie utilizate strict acolo unde exista o reala nevoie.

Vezi si